設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kelfunchan

[高清播放器] 關於router+nas+switch+bdp450駁法睇bdiso出現lag問題~

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

eric18ngan 發表於 2014-7-1 12:33
我而家用都係cisco gagi 分線器,不過都係好lag.

我都有cisco 和 hp 既 switch

用asus 和 netgear ac router 一樣lag

而家用a2004ns 無事 ,所以唔關switch事
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

kelfunchan 發表於 2014-7-1 14:13
Ching,咁即係行得10/100M個D野就行返10/100M,

我Case 係諗住個router 唔夠位插,買個linksys se28000 8po ...

但係n56u 應該無問題喎
我試過n66u 十分暢順

n56u 有無轉用merlin fw?

giga ac router 都用得
而家a2004ns 無問題

哈哈 貴野唔得 平野先得

真趣緻
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

kelfunchan 發表於 2014-7-1 14:13
Ching,咁即係行得10/100M個D野就行返10/100M,

我Case 係諗住個router 唔夠位插,買個linksys se28000 8po ...

咁先俾佢吹脹,好在有ming sir 提醒,好在佢又用totolink.
都唔該曬你 kelfunchan ching

1萬

黑鑽玩家

唔使客氣 最緊要大家玩得開心嗟

鉑金玩家

ming 發表於 2014-7-1 14:47
我都有cisco 和 hp 既 switch

用asus 和 netgear ac router 一樣lag

ming sir 你個cisco 同hp 係咪10/100M?
但係我個小米wifi 係ac router 用cisco giga lag到爆,改用totolink 10/100M就超順.
真係奇怪,個個人唔同.

高級玩家

係!最緊要玩得開心,有問題探討下~!! 唔該哂咁多位

1萬

黑鑽玩家

eric18ngan 發表於 2014-7-1 16:35
ming sir 你個cisco 同hp 係咪10/100M?
但係我個小米wifi 係ac router 用cisco giga lag到爆,改用totolin ...

全部係 giga switch

而家隻 a2004ns 都係 giga router

而家都係全程giga (除咗 media player)

可能真係要夾機
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

高級玩家

eric18ngan 發表於 2014-7-1 16:35
但係我個小米wifi 係ac router 用cisco giga lag到爆,改用totolin ...

eric18ngan Ching 你有冇試下學我咁插? nas 入router, bdp入switch 吖?

高級玩家

用得giga..我都係想内聯速度有得改善空間

鉑金玩家

ming 發表於 2014-7-1 17:54
全部係 giga switch

而家隻 a2004ns 都係 giga router

咁先俾佢玩死囉