設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 4Ktv

本周最熱帖 早晨午安晚安 點解呢D帖日日都係本週最...

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

冇機會見面,當然就要上網打招呼,難道你見到人唔打招呼,基本禮貌,

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
ricoy288 + 10 + 10
alleelarry + 10 + 10 絕對認同
小瑟 + 10 + 10

查看全部評分

sony55X8500F
YAMAHA RX-A2070
panasonic BD820+sony x800M2B&W602S3+60S3+600S3
SUB:polk audio450

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

關大爺 發表於 2014-7-1 00:20
冇機會見面,當然就要上網打招呼,難道你見到人唔打招呼,基本禮貌,

關兄,

有空向認識的Ching上網打個招呼是對的,基本禮貌嘛,No problem,可能Whatsapp 更好添

但 Main Point 係開帖樓主可以開一個Post 叫「XXXX 乜乜同好會」會較好,唔洗日日開新帖打招呼,攪到"本週最熱"洗版咁,博乜呀? 一講Forum洗版就犯眾憎,好多其他同好會亦是咁樣打招呼,完全係利己利人,亦唔好一開口就叫人 --- 唔Like就投訴我吧,完全沒有基本禮貌,仲要同呢類人講基本禮貌 !?!?。

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
阿正 + 10 + 10 絕對認同
lamwaikit007 + 10 + 10
komiya + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

4Ktv 發表於 2014-7-1 01:45
關兄,

有空向認識的Ching上網打個招呼是對的,基本禮貌嘛,No problem,可能Whatsapp 更好添   ...

我地未熟悉到交換電話.
sony55X8500F
YAMAHA RX-A2070
panasonic BD820+sony x800M2B&W602S3+60S3+600S3
SUB:polk audio450

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

4Ktv 發表於 2014-7-1 01:45
關兄,

有空向認識的Ching上網打個招呼是對的,基本禮貌嘛,No problem,可能Whatsapp 更好添   ...

由得佢继續差落去囉!
反正现在買少見少咯!
到時摺埋咪去其它囉!
山無稄, 地無缺, 才敢與76絕!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

其實水區開POST回POST都係冇分的, 呃分就一定唔會架勒, 大家都有其自由開POST講野, 係冇犯規既情況下, 我地又點解唔可以比版友出早晨帖呢???? 我自己就咁既, 如果覺得唔岩睇同唔好睇既帖, 咪當睇唔到囉!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

所謂最熱帖...應該只係最多人睇/最多人回覆o者
應該同個帖標題關係不大
不如...問下點解大家喜歡睇/回覆喱d帖啦
如果...真係大家喜歡o既...又無犯版規...點解唔比佢存在呢?

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
ricoy288 + 10 + 10
agic + 10 + 10

查看全部評分

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

不如咁啦, 我地先每日將D過左期既早餐帖, 關左唔比人再回, 咁咪唔會有機會成日無啦啦比人推返上來囉, 之後再睇下個情況如何啦.

要強硬規定唔比人出早晨帖, 呢個咁古怪既做法, 我真係諗唔到咩原因唔比囉, 水區係自由既地方, 連早晨都唔比講真係好奇怪呢~~~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
agic + 10 + 10

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

小瑟 發表於 2014-7-1 09:47
不如咁啦, 我地先每日將D過左期既早餐帖, 關左唔比人再回, 咁咪唔會有機會成日無啦啦比人推返上來囉, 之後 ...

呢個咪就係 唔通你係地鐵唔讓座比公公婆婆,我去投訴你詳,呢D行為係無犯法,但係叫沒有品德

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
lamwaikit007 + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

愛上Post76

4Ktv 發表於 2014-6-30 10:33
**** 該帖被屏蔽 ****

使唔使屏蔽人地啊!
LG  55EC 9300

星級玩家