設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[隨身耳擴] [2-7-2014 10:52AM 再更新!]Elekit TU-HP01 聽感~持續RUN IN更新中

星級玩家

【科技玩家 NXU】

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

所用器材:
HIFI ET MA9 Rockbox
Shure SE535 Spcial Edition(紅)
Oyaide HPC-SC 黑色耳機線
Toshiba microSDHC 64GB
TU-HP01 跟機原裝 3.5 to 3.5 對錄線/過機線/訊源線

TU-HP01 只係煲左幾個鐘,OP-AMP 用跟黎果粒 MUSES 8820

聽感簡單嚟講:
高頻前左尖左(有 D 歌少少過尖)(Low gain 高頻更尖)
低頻少左少少   [更新]低頻冇咁深
人聲感情多左極少
[更新]整體暖左少少
某 D 鼓聲前左(高音鼓?)
[更新]部分男聲意外地好聽~
[再更新]聲變得更立體~

總結嚟講依部 AMP 主功高頻!(目前測試結果)

[27-6-2014 更新]
MA9 拆走 AMP 卡 LineOut 係正左
用原生系統較明顯,人聲前左

[27-6-2014 11:50PM 更新]
插番張 AMP 同用番 Rockbox~
整體蒙左
[29-6-2014 1:01AM 更新]
整體穩定左
高頻收番 D
男聲前左正左
第一次換電:換左三洋白電~底躁好似大左?
[29-6-2014 1:16AM 更新]
整體(部分)人聲前左(包括男&女聲)
高頻尖左(已冇過尖,但有時有少少齒音[535R 問題?])
人聲感情多左(但好少)
低頻確實冇咁深,不過彈左
[2-7-2014 10:52AM 更新]
冇電 D 聲差好多

期待換線後既效果~

星級玩家

師兄你這個星期第幾次出post了。。。。。
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

【科技玩家 NXU】

dicky0411 發表於 2014-6-26 17:54
師兄你這個星期第幾次出post了。。。。。

依排得閒試野買野

星級玩家

jasonfoknxu 發表於 2014-6-26 18:03
依排得閒試野買野

就不能整合到一個post裡嗎。。。。。
雨に降られてぬかるんだ道でも
いつかはまた晴れる日が来るから?

星級玩家

【科技玩家 NXU】

dicky0411 發表於 2014-6-26 18:34
就不能整合到一個post裡嗎。。。。。

之前試過,其實每個帖重點唔同,整合會太混亂,望見諒

鑽石玩家

窮鬼

會唔會試吓
去耳機店借貴3.5mm to 3.5mm線聽聽
CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

星級玩家

【科技玩家 NXU】

粗人敵卡 發表於 2014-6-26 20:25
會唔會試吓
去耳機店借貴3.5mm to 3.5mm線聽聽

之前試過,DEMO 機配 ALO 銅,正唔少~
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=192054) '

科林玩家

師兄又開post....,咪剛有個你Elekit TU-HP01入手嘅post囉...,內文分享聽感唔得咩???真係比你吹漲.......
眼看為真,唔係就好金....,耳聽為實,唔係就笨實...

專業玩家

SONIC_PIG 發表於 2014-6-26 21:19
師兄又開post....,咪剛有個你Elekit TU-HP01入手嘅post囉...,內文分享聽感唔得咩???真係比你吹漲.......{:1 ...

多D人睇到嘛

科林玩家

scene030112 發表於 2014-6-26 21:30
多D人睇到嘛

開夠二百個一定仲多D人睇tim.......
眼看為真,唔係就好金....,耳聽為實,唔係就笨實...