設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: manblood

[喇叭組合] 小摩QUAD 12L2

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

manblood 發表於 2014-7-12 15:44
$1360
(Post76 Android 手機版送出)

這改裝料錢.....超抵

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

manblood 發表於 2014-7-12 15:44
$1360

價格參考

Partsconnection

Madisound

[url=http://www.lautsprechershop.de/index_hifi_en.htm?http://www.lautsprechershop.de/hifi/mundorf_evo_capacitor_en.htm]lautsprechershop[/url]

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
manblood + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

Emotiva Pro Stealth DC-1
Caspian M1 CDP
            M1 Integrated Amplifier
            M1 Mono Power Amplifiers (Vertical Bi-amping)
            FR-5  (Double Bi-wiring)
Technics SL-D3

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ANWKLO 發表於 2014-7-12 16:32
價格參考

CDP:ARCAM-CD17
TUBE PRE AMP:MC-7R
POWER AMP:DIY 300B
TUNER:LUXMAN 007
SC:DYNAUDIO FOCUS 110/QED GSS
IC:CC:SILVER RCA
英式全古河FUSE

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

hon328 發表於 2014-7-12 16:12
如果想低音再正D,
就要低音個電感改換成銅泊電感

英式全古河FUSE

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

ANWKLO 發表於 2014-7-12 16:32
價格參考

外國幾平都無用, 運費同時間貴同耐, 想快只有香港買.
所以希望師兄唔好以為我有錢賺, 貼出價錢表亦無意思.

我跟人血改機零件是香港買的, 較貴.
以我今時今日嘅收入, 根本無錢賺.
東施再如何裝扮效顰,也只是東施,不可能變成西施。

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ADA 發表於 2014-7-12 17:54
所以希望師兄唔好以為我有錢賺, 貼出價錢表亦無意思 ...

哈哈, 師兄想得太多了, 誤會晒了 , 小弟之不過之前係外國買野, 都好方面, 提供資料一下姐      
Emotiva Pro Stealth DC-1
Caspian M1 CDP
            M1 Integrated Amplifier
            M1 Mono Power Amplifiers (Vertical Bi-amping)
            FR-5  (Double Bi-wiring)
Technics SL-D3

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ADA 發表於 2014-7-12 17:54
所以希望師兄唔好以為我有錢賺, 貼出價錢表亦無意思 ...

Ching......我相信ANWKLO絕對冇咁嘅意思,大家有好野,旨在分享下,大家都在post76識左好多年嘅朋友,都係分享開心成果!.........我同你就更加唔使講野啦
英式全古河FUSE

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

想摩一件野,緊係想DIYER盡快幫手完成,盡快享受摩改作品,海外定野要一,二個月,唔好攪我...DIYER與托摩者的關係是..信任,幫忙,分享,76所有師兄都係好好人,可能只係在討論區講野並不是面對面直接交談,只係自己講自己野,容易當中出現悟會,(前幾年我都試過因悟會而對駡,差D唔可以留係76),我個人一定信任CHING的幫忙,分享的精神,ADA CHING 我撐,76 CHING 分享精神我讚! 繼續分享,繼續吹水! 如有侵犯到所有人,願意受到打頭懲罰,,小弟不才

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
manblood + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

wantf1 發表於 2014-7-12 23:04
想摩一件野,緊係想DIYER盡快幫手完成,盡快享受摩改作品,海外定野要一,二個月,唔好攪我...DIYER與托摩者的關 ...

正解,支持,ching...你對野煲成點?,,,我對,你睇到啦,好正同c/p值好高架,,,幾時pk下?
英式全古河FUSE

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

manblood 發表於 2014-7-12 23:33
正解,支持,ching...你對野煲成點?,,,我對,你睇到啦,好正同c/p值好高架,,,幾時pk下? ...

我未煲好喎CHING,一定有機會,睇下我對高音強,一或你對低音勁