設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 一飛魂一

[入耳式] Rhines Compact Monitors Stage 5 開箱之(CP苦主訴苦區)

進階玩家

furuya 發表於 2014-7-7 13:42
其實我都幾肯定佢地唔順超個客會hold貨

真係賤到無朋友

唔系丫CP 連客既貨都HOLD  更狗!
有貸到左 唔通知 仲出呢D招 難怪當日有貨到 都冇通知打去追先話有啦! (正溼鳩)
耳機:UE 18pro  stage5 EQ8 FX850 ER4B
播放器: DX90官mod QA360mod

見習玩家

iem: stage 2 , IQ , ie80

我上次買stage2..2個一齊買既fd都有收到電話話到左,得我無…我fb問先打俾我…

高級玩家

nightscrawler 發表於 2014-7-8 10:48
師兄, 哩句好"應棍"喎~

只係想比佢知, 佢所做的並唔係d咩威水野
唔洗成日提住既
有時粗粗地, 有聲咪算囉
FINE!

進階玩家

newcarr 發表於 2014-7-8 12:21
我上次買stage2..2個一齊買既fd都有收到電話話到左,得我無…我fb問先打俾我… ...

呢D就系CP既服務態度等同趕客 領教過啦!
仲有之前編出來既遲交貨每日扣1% 真系打開眼講大話!
耳機:UE 18pro  stage5 EQ8 FX850 ER4B

星級玩家

飛魂兄
請問有冇詳細D嘅 stage 5 update 聽感呀
音場有冇 stage 4 咁闊呀
高頻 同 低頻 演繹 同 stage 4 有乜分別呀

見習玩家

一飛魂一 發表於 2014-7-9 17:00
呢D就系CP既服務態度等同趕客 領教過啦!
仲有之前編出來既遲交貨每日扣1% 真系打開眼講大話! ...

扣1%係新招黎?哈,我個陣無哩招

科林玩家

newcarr 發表於 2014-7-9 22:48

一定係天仙局la.....,如一遲就照扣,咁預屍P果D耳機唔洗錢送Q晒比人都得la.....
眼看為真,唔係就好金....,耳聽為實,唔係就笨實...

科林玩家

newcarr 發表於 2014-7-9 22:48

一定係天仙局la.....,如一遲就照扣,咁預屍P果D耳機唔洗錢送Q晒比人都得la.....
眼看為真,唔係就好金....,耳聽為實,唔係就笨實...

進階玩家

cvincent 發表於 2014-7-9 21:43
飛魂兄
請問有冇詳細D嘅 stage 5 update 聽感呀
音場有冇 stage 4 咁闊呀

Stage5 人聲厚而柔帶少少甜 去得盡而順滑 人聲比stage4 更大提升 味道更有感情!
Stage5 樂器聲 更特出 原因系音場收窄左不像Stage4既演奏大廳既音場 反而更3D 令樂器震動加強 聽古典的話層次更好十分清晰很有味 聽流行 現場感 十分好 自然!
Stage5 低頻 效果 比較軟同彈 大氣有回蕩 比stage4 控制更好 不會過多 量剛好!  整體偏暖耐聽型 用升級線 夾分析型加控制度較好!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
owenlee + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

星級玩家

一飛魂一 發表於 2014-7-10 00:11
Stage5 人聲厚而柔帶少少甜 去得盡而順滑 人聲比stage4 更大提升 味道更有感情!
Stage5 樂器聲 更特出 原 ...

唔該哂 飛魂兄的聽感sharing, stage5,好似幾吸引啊