設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: blacklist

[討論] 新手討論: 威馬地盒 VS PAC黃金地盒 VS 農夫地盒

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

blacklist 發表於 2014-6-20 10:36
如果無用無功效,我真係唔會買架。人知常情吧!

我反而會問, 何謂"有用".

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
fungl + 10 + 10 一定要加分
pac + 10 + 10

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

blacklist 發表於 2014-6-20 10:36
如果無用無功效,我真係唔會買架。人知常情吧!

你屋企有幾多件野係先借後買?
三吾識七憑咩要借俾你?
有心借野就私下PM解決,開個咁既topic 引其他人挑機,真係司馬昭之心.....

評分

參與人數 5威望 +50 金錢 +50 收起 理由
wadee + 10 + 10
itoy2008 + 10 + 10 超正!我想知Tripoint Troy 呀 XDD
chuwing + 10 + 10
guly + 10 + 10 絕對認同
pac + 10 + 10

查看全部評分

千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

請原諒小弟主觀..... 經過呢兩星期既見聞, 小弟宜家會認為根本唔駛比較.....

咁多師兄玩兩個甚至三個地盒, 証明一個地盒其實係唔足夠
所以, 大可以先用一個 PAC (性價比超高; 就算日後想 UPGRADE, 都可以改為俾 AV 用), 然後再諗日後加乜地盒

(老實講.... 小弟雖然目前用梗農夫銀地盒
但早幾晚試過 PAC 地盒之後, 都已經決定下個月出糧就請 PAC 兄幫我造一個)

幾千蚊一隻就有咁既效果.....
就算有師兄玩盡四個 (兩個喇叭接兩隻地盒, 訊源一個, 前級一個), 以呢喥師兄們既 LEVEL 而言, 都唔係過份囉

所以話..... 一隻的話, 根本唔駛顧慮太多

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
bigair + 10 + 10 絕對認同
itoy2008 + 10 + 10 用家心得;其他Ching老實講,性價比超高..
chuwing + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

在籠裡出生的鳥,認為飛翔是一種病。
Birds born in a cage think flying is an illness.
- Alejandro Jodorowski

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Raphael 發表於 2014-6-20 11:01
請原諒小弟主觀..... 經過呢兩星期既見聞, 小弟宜家會認為根本唔駛比較.....

咁多師兄玩兩個甚至三個地盒, ...

"顧慮"的是擺放地盒的空間, 因為地盒的體積不少.
比較也是有需要的. 因為聽講是不同的物料成份, 不同的包裝 會有不同的聲, 上面也有POST提及.
更重要是接線, 這個我多次在76見到有人說地盒線很重要.

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
joelcan + 10 + 10
itoy2008 + 10 + 10 絕對認同
fungl + 10 + 10

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ykluk 發表於 2014-6-20 10:03
仲有金字塔喎.... 有無試過??

六爺,呢隻已玩過,吾錯
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

樓主可能係有心挑機 又 有可能係真心求救
不過除第一個post之後講野客客氣氣都繼續成為眾矢之的
真係慘

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

kenneth_obee 發表於 2014-6-20 11:09
"顧慮"的是擺放地盒的空間, 因為地盒的體積不少.
比較也是有需要的. 因為聽講是不同的物料成份, 不同的包 ...

師兄講得啱; 小弟的確無考慮空間方面問題

至於效果方面, 小弟認為就算覺得效果唔夠好, 要 UPGRADE 去其他的話
將 PAC 盒扔去俾 AV 用都得

所以第一個地盒, 其實樓主唔駛考慮咁多
在籠裡出生的鳥,認為飛翔是一種病。
Birds born in a cage think flying is an illness.
- Alejandro Jodorowski

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

希望你早日借到幾個地盒試下同搵到心頭好

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

kenneth_obee 發表於 2014-6-20 10:40
我反而會問, 何謂"有用".

哈哈!依個POST真系幾好玩 要用一個地盒GE都要攪咁多野

何謂有用?可能樓主會答"我話LAW,我聽架馬",

但如果是"石耳".又會點呢?{:9_419:} .

其實依個POST對小弟而言系敏感的,起初不想留言,但好似越走越差,背道而馳.

違反可試玩小弟地盒原意,因此小弟是不會借出PAC地盒給樓主的.

評分

參與人數 8威望 +80 金錢 +80 收起 理由
Einstein + 10 + 10
582 + 10 + 10 支持PAC地盒
itoy2008 + 10 + 10 個名都知,不需理會.
nicknick + 10 + 10 有原則, 支持!
leo25 + 10 + 10
fungl + 10 + 10
chuwing + 10 + 10
guly + 10 + 10

查看全部評分

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

yuppi 發表於 2014-6-20 11:10
六爺,呢隻已玩過,吾錯

我見過你個POST啦, 都係睇完波食埋啲花生啫....

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
leo25 + 10 + 10

查看全部評分