設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: PhantomGTR

[CAS音響] USB > Optical > USB

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

schmike 發表於 2015-2-5 18:51
長芯盛的話我應該有計幫到你
(Post76 Android 手機版送出)

Great, 我未要買住,其他師兄就要麻煩你了。

stanleyckfu ching 知道 contact 長芯盛既人,可以直接訂同寄到香港呢。
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation
USB: Ediscreat

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

PhantomGTR 發表於 2015-2-5 20:03
Great, 我未要買住,其他師兄就要麻煩你了。

stanleyckfu ching 知道 contact 長芯盛既人,可以直接訂同 ...

咁得啦,最緊要有師師幫到手啫

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

schmike 發表於 2015-2-5 21:15
咁得啦,最緊要有師師幫到手啫

師兄唔該晒!你又開始用未?玩成點?
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

PhantomGTR 發表於 2015-2-5 21:42
師兄唔該晒!你又開始用未?玩成點?

剛成工用daphile
但未做到client
要再攪

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

schmike 發表於 2015-2-5 23:07
剛成工用daphile
但未做到client
要再攪

大 project!!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都係用 Daphile,有問題係依道講。大家研究下

http://post76.hk/forum.php?mod=v ... =daphile&page=3

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
PhantomGTR + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

lit2ken 發表於 2015-2-5 23:33
我都係用 Daphile,有問題係依道講。大家研究下
(Post76 Android 手機版送出) ...

師兄你又玩成點呀?件 SU1 既聲仲有變化?如果你拎去人地到玩,記得要俾 ~15mins 播下歌先好聽,佢頭個 15min 未熱身呢聲唔多掂。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

PhantomGTR 發表於 2015-2-6 00:31
師兄你又玩成點呀?件 SU1 既聲仲有變化?如果你拎去人地到玩,記得要俾 ~15mins 播下歌先好聽,佢頭個 1 ...

GTR 隧長,
要聽歌果日我會早上一起身就去開機,出街食完早餐返屋企致坐定定聽。
件野越來越正,不過我個進程就慢 d,因為我每 2 星期只得 3 日聽。
雖然慢咗 d,但我就好享受個過程。
有 CHing 黎聽過都話件野得,我正毒緊佢換過部有 usb 3 o既電腦
依家用緊尿袋,遲 d 諗好 d 機點放後 (又身痕) 就買個 LPS 比佢食靚電
NAS:Synology DS213j
NETWORK PLAYER:Intel NUC-DE3815TYK(Daphile)
Optical USB:Adnaco SU1
DAC:Lampizator Amber
AMP:Accuphase E-211
SPK:TANNOY607

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

>> GTR 隧長
lit2ken 哥,唔好叫我隊長啦....... 我跟你地學嘢就真!

>> 要聽歌果日我會早上一起身就去開機,出街食完早餐返屋企致坐定定聽。
所以我係長開部 fanless 同 su1。

>> 件野越來越正,不過我個進程就慢 d,因為我每 2 星期只得 3 日聽。
係,我個時24小時插住,頭個過得一頭半個月變化都幾大。個零月我聽落以為煲完,原來三幾個月之後先差不多!到現在有佢無佢個分別很大很大了。

>. 雖然慢咗 d,但我就好享受個過程。
呢樣當然最緊要啦!!

>> 有 CHing 黎聽過都話件野得,我正毒緊佢換過部有 usb 3 o既電腦
希望日後多D player 同機仔 (e.g. cubox, raspberry and etc) 都已經有 usb3, 咁就可以仲多人用到呢件唔係好嘢。

>> 依家用緊尿袋,遲 d 諗好 d 機點放後 (又身痕) 就買個 LPS 比佢食靚電
快,用乜嘢電,會直接聽到個分別,好明顯的,唔慳得!

ENJOY!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
lit2ken + 10 + 10 多謝隊長!

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

PhantomGTR 發表於 2015-2-6 11:38
>> GTR 隧長
lit2ken 哥,唔好叫我隊長啦....... 我跟你地學嘢就真!

用lps,俾條純銀或純銅的線,會變超人

可惜未有心機及時間整條俾fanless,暫時仲滿意就唔攪咁多住