設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 903881997

終於到我趕上尾班車......好消息: VT60終於可以直接收看HKTV

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

數字兄,真有貨,羡慕死我

高級玩家

師兄, 你點樣check機 ?

我個部星期五送黎, 黎緊星期六裝

黃金玩家

903881997 發表於 2014-6-3 23:39
初步試咗兩三天,感覺上畫面的黑位比較我之前用嗰前幾代的Plasma還要黑啊!
Panel開了數小時都只是微暖,而 ...

而家個價真係好抵,我上年十一月買差不多要二萬八,依家為有安慰自己早買早享受!
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

2萬

白鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

關大爺 發表於 2014-6-4 00:08
數字兄,真有貨,羡慕死我

關大爺兄,"講呢啲?!"

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

903881997 發表於 2014-6-3 13:52
謝謝師兄的提醒!

唔緊要的,冇得整會賠部新的同價其他型號!
AV AMP: PIONEER SC-LX904
POWER AMP: CROWN CT8150
BDP: PIONEER BDP-LX800
TV: SONY 65X8500B
OPTOMA UHD51
RYTHMIK E15
JBL ARRAY 1000(F)
JBL ARRAY 880(C)
JBL CONTROL 28(S+SB+TF+TB)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄咩價入手?

2萬

白鑽玩家

wadee 發表於 2014-6-4 07:28
師兄咩價入手?

21000 + 5%off + 400現金回贈 + 一大疊 SOGO 抽獎券。

2萬

白鑽玩家

jackylo9319 發表於 2014-6-4 00:28
師兄, 你點樣check機 ?

我個部星期五送黎, 黎緊星期六裝

師兄,其實我沒有點check部機!

當信興裝機師傅上來後,便即刻喺我面前拆箱!隨即拎個座枱架落地下,然後叫我check 下有沒有問題和花痕!
之後到戲肉,一個人途手喺箱裡面拎個Panel出來,然後直接裝上放在地下的座枱架!隨即叫我check 下有沒有表面花痕!Check過沒有問題便即刻替我抬部機上電視櫃了!
之後就替我插好晒所有線,然後替我追台!之後簡單講解部機的主要function and new functions 如face detection, Wifi 上網....etc..
至於光點死點方面,我只是喺追台時"係咁意"check 過下,沒有叫師傅開工程模式替我check 啊!廢事到時真係check到有,但又唔過5點以上無得換,到時仲心掛掛,囉囉孿!
不過到最後,師傅主動開咗個工程模式,然後show開機時間和次數給我看,證明部機是新開的!
成個過程大概用咗大半個鐘倒,全程有傾有講,師傅仲好好人添!不過當時已經過了兩點,佢話因為世界盃前夕多人買新機要安裝,所以仲未有時間吃午飯就慘啲,最後我都沒有阻佢太多時間了!

記得一件事,當星期五送貨師傅送貨給您後,佢會隨即問您需不需要拆箱check機!我提議師兄不用拆來check啊!送貨師傅送貨後就叫他們離開便可以了!因為如果星期六裝機時詳細檢查後發現有問題,佢地會有權不換給您的!因為佢地會懷疑送貨後至裝機前那段時間,曾經人為地整花部機架!所以等裝機師傅上來後,喺您面前新開箱就最完美嘞!

希望可以幫到師兄少少啦!

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

903881997 發表於 2014-6-4 06:33
關大爺兄,"講呢啲?!"

我地恨下就可以
sony55X8500F
YAMAHA RX-A2070
panasonic BD820+sony x800M2B&W602S3+60S3+600S3
SUB:polk audio450

白鑽玩家

cosworth01hk 發表於 2014-6-3 19:04