設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[用家報告分享] [開箱]KEF R300 + CA 851D + CA 651A

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

星期日係柏裕16樓 試個呢SET野,一試難忘!!!!!!!!!!
本來佢用R700試,不過地方有限,都係買R300算........
星期日買,星期三到貨,今日先砌,好懶
不過最白痴O既係唔記得買條USB線 ,砌完都係第聽日買番條USB線先玩到
唔好講咁多,開箱!!!

三大箱

頭兩箱!!
CA 851D + CA 651A

好靚仔!!!
不過到呢度,心知不妙,唔記得買USB線!!!!!

KEF R300

買左個vibration isolator, 都幾貴....
BBC,四百幾,希望值得...

BLUETAPE 貼上去!!!

完成!!!不過未試得住!!!!

其實有幾樣野問....
1)我個位係咪太細,我離套HIFI都有一米遠,會唔會有影響??
2)CHING 又有冇AROUND 一千到的USB 線介紹??
3)又有冇AROUND 一千到的RCA 線介紹??
THX A LOT!!!!!

星期日終於係秋葉原買齊料,過左成個幾星期先可以享受到實在太感動LA
去片

左 : Cardas Clear Serial Buss USB 1.5M
右 : Oyaide Across 750 RR
上到去小修小寶工作室原來Black cat silver star USB 1.23M要訂,仲要一個月
我唔想等所以買左Cardas Clear Serial Buss USB 1.5M,不過個hercules話好似唔係幾ARM我...
冇理到,最後都係買左Cardas Clear Serial Buss USB 1.5M

靚仔

好靚仔

不過SPEAKER線就麻麻地
都係太陽介紹....我上網SEARCH過好小人講.........
遲下買Y線!!!!!!!!~~~

學CHING話貼3個!!!

完成
不過對好多CHING 來說應該好窄......

聽後惑:
聽女聱,弦樂一流!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
定位好唔錯,女聲好甜好正!!!!!!!!
不過個BASE唔係太夠....打機個時就真係冇乜立體感,可能未煲好掛............
同埋有時人聲唔清有D焗......可能未煲好掛............
睇下二百個鍾後有乜大變化啦
多謝收看
P.S.
BYE BYE C3{:9_410:}

評分

參與人數 8威望 +72 金錢 +72 收起 理由
WHLAU + 6 + 6 用家心得
lamwaikit007 + 10 + 10
homealone + 10 + 10 超正!
bigair + 10 + 10
momolee + 10 + 10
leo25 + 10 + 10
pinkspider + 10 + 10 超正!
flight + 6 + 6 超正!

查看全部評分

黃金玩家

師兄
新機全黑色好靚仔不過釘墊好似反轉放錯位

星級玩家

mancovahk 發表於 2014-5-31 00:44
師兄
新機全黑色好靚仔不過釘墊好似反轉放錯位

係WO!!!
多謝CHING 提醒!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

師兄套Hi-Fi當電腦枱音響用?距離1米會太近,左右喇叭應該距離5至6尺會較好,每邊喇叭釘墊用3粒就夠,單元前放1粒,後邊放兩粒,釘要黐住喇叭用的
請問851D買咗幾錢啊?

星級玩家

pclai2000 發表於 2014-5-31 00:51
師兄套Hi-Fi當電腦枱音響用?距離1米會太近,左右喇叭應該距離5至6尺會較好,每邊喇叭釘墊用3粒就夠,單元前 ...

$(XXX
老世俾左拆頭我

進階玩家

釘可以試左三粒先 前一後二定前二後一就睇ching喜歡啦
好快你就會諗計擺好啲位架啦 你咁環境好難發揮到套機
(Post76 Android 手機版送出)

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

星級玩家

恭喜!

不過照計釘同釘墊之間係唔使用 blue tac 架喎
Naim Uniti 2
Naim PowerLine
B&W 805 Diamond + AudioNote SPx III jumper

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

有米囉…一千蚊搵線AQ啦

進階玩家

leemanho 發表於 2014-5-31 01:38
恭喜!

不過照計釘同釘墊之間係唔使用 blue tac 架喎

鼻屎咁大粒都落得既 多就唔好啦
(Post76 Android 手機版送出)