設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Norman

[Fans 曬蝶吹雞] 執櫃不妨曬一曬收藏心愛既 SACD!!!

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

許諾 發表於 2014-6-3 10:53
我都係用CHEAP CHEAP藍光呀, 不過我都有興趣買郭PURE SACD機, 我諗都會有幾大分別   ...

真係兩回事呀,話說剛買部家庭影院番黎試聲,聽呢隻碟既普通版

聽左吾夠 1 min 即刻俾老婆小 ,話做咩呢個女人把聲咁難聽你都聽得一餐? 我聽聽下都覺得吾對路。
於是把心一橫,買套 2 channel 番黎,開聲個陣連老婆都驚訝點解 Susan Wong 連聲都變埋!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +50 金錢 +50 收起 理由
dc903 + 10 + 10 一定要加分
kkfung + 10 + 10 精彩報告
sanyoboy33 + 20 + 20
Norman + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

seechung 發表於 2014-6-3 10:50
張學友活出生命Live SACD, Ching 好勁啊~~~ 係新買定二手店買??

1隻是當年全新買的,约$160,
另1隻是Promo非賣品......

x

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Norman + 10 + 10 超正!
jack85 + 10 + 10 超正!

查看全部評分

我們都是這樣電大的!
早買早享受,遲買平幾舊!
貴有貴玩,平有平玩,唔好唔玩!

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

35ti 發表於 2014-6-3 17:38
1隻是當年全新買的,约$160,
另1隻是Promo非賣品......

我得隻 DVD,希望呢隻 SACD 都會番出!

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +40 收起 理由
kkfung + 10 + 10 一定要加分
Norman + 10 + 10

查看全部評分

銀級玩家

jack85 發表於 2014-6-3 13:55
真係兩回事呀,話說剛買部家庭影院番黎試聲,聽呢隻碟既普通版

聽左吾夠 1 min 即刻俾老婆小  ...

咁大件事聲都變埋!jack師兄你SACD機是什麼牌子?

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
Norman + 50 + 50 一定要加分

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

許諾 發表於 2014-6-3 19:07
咁大件事聲都變埋!jack師兄你SACD機是什麼牌子?

真 ga,可能部家庭影院嗰幾隻喇叭真係太廢!
我 SACD 機係 Denon, 俾條 link 你參考http://www.denon.com.hk/eng/Prod ... 734aca#.U428FKAVEm9

Amp 都係 Denon,儲齊一套西裝,吾使左夾右夾,費事煩!(我係死懶鬼,玩都特別 hea!) http://www.denon.com.hk/eng/Prod ... c25f6d#.U429dKAVEm8

買機時曾經有人同我講話 Denon 粗聲粗氣,用黎睇戲一流,但用黎聽歌吾好,叫我試下 Marantz,咁我就試下 la,試完我反而學得 Marantz 陰聲細氣,無神冇力,所以最後都係買 Denon

評分

參與人數 4威望 +50 金錢 +50 收起 理由
dc903 + 10 + 10 用家心得
kkfung + 10 + 10 超正!
Norman + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

銀級玩家

jack85 發表於 2014-6-3 20:59
真 ga,可能部家庭影院嗰幾隻喇叭真係太廢!
我 SACD 機係 Denon, 俾條 link 你參考http://www.denon.com ...

勁呀,套西裝成套都係made in Japan ~  羨慕

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
Norman + 50 + 50 一定要加分

查看全部評分

銀級玩家

推多3張SACD, 當時日本將山口百惠全數22張大碟SACD化,初回每隻送一張3吋CD. 當年HK records有得賣,但好後悔只買得3張,最應該買最後大碟 <this is my trial>反而冇買。

x

評分

jack85 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

買碟為樂

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

RE: 執櫃不妨曬一曬收藏心愛既SACD!!!

jack85 發表於 2014-6-3 18:34
我得隻 DVD,希望呢隻 SACD 都會番出!

等下啦!情報話此SACD一定會再版,因已在再版名單中排隊了!

評分

jack85 + 10 + 10 精彩報告
Norman + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

我們都是這樣電大的!
早買早享受,遲買平幾舊!
貴有貴玩,平有平玩,唔好唔玩!

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

許諾 發表於 2014-6-3 22:17
勁呀,套西裝成套都係made in Japan ~  羨慕

Made in Japan 係我買呢套西裝既其中一大誘因!
但可能真係粗聲粗氣,用黎聽 classical(如 1812, 貝9 等)時,分析力吾多夠
好在我對 classical 興趣不大!

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +40 收起 理由
kkfung + 10 + 10 一定要加分
Norman + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

許諾 發表於 2014-6-3 22:51
推多3張SACD, 當時日本將山口百惠全數22張大碟SACD化,初回每隻送一張3吋CD. 當年HK records有得賣,但好後 ...

出埋山口百惠 BB?
我有個同事都係山口迷,舊年差不多呢段時間,我地就係尖咀 HK Record 見到堆山口百惠 SACD,可能就係你講個 D,但肯定吾係初回限定,佢二話不說掃晒!  好似買左成三四千蚊。
我都買左隻

買到既原因係因為我同事話買左,手指「拿」漏俾我的

日本仔既碟係吾同 D,山口百惠呢 D 錄音,閒閒地都係二三十年前既事 la,SACD 化之後就係一 D 舊歌既味道都吾覺,呢 D 就叫有 Heart!

我直情放左入部 Walkman 度日日聽住。

x

評分

參與人數 5威望 +60 金錢 +60 收起 理由
km3232 + 10 + 10 一定要加分
dc903 + 10 + 10 超正!
kkfung + 10 + 10 超正!

查看全部評分