設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[入耳式] 小小分響第一隻CM 1964V8

專業玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
小弟第一個CM選左1964V8,由落order到收貨大约一個月多小小。中間出左小小問題,耳模要重做,落order時又有啲事。好彩個代理都好負責包重做耳模及負責US200做rush order.

聲感真係吾係好識寫,就我感覺有咩寫咩啦。
分拆力吾錯,人聲/樂器分隔得好好,空氣感吾錯,人聲有感情,高音上到吾刺耳,底音較重型聽R&B一流。
比較特别地方係结他,鋼琴等樂器好有力,聲到结他大提琴等彈下彈下。

而家感覺只聽左兩日,仲要時日burn in。買前都試過其他CM :JH16,VE4,6,334,335等。個人最鐘意VE, 最後買左V8係因為對比下一啲吾失禮而價錢底玩。

手工放面好好個殼做工好好,但係個自選圖錯左冇左個字,等廠果面覆。fitting試多兩日習慣下先。

各位用緊1964師兄,一齊交流下。

評分

參與人數 2威望 +19 金錢 +19 收起 理由
lpc041088 + 10 + 10 超正!
goodabc2010 + 9 + 9 V8同志

查看全部評分

銀級玩家

要治本必需重口味

分析力 ,人聲/樂器分隔,空氣感,bass都好讚同(其他唔係唔讚同,係唔記得)
我都係o係代理度訂左但冇rush,依家仲等緊
SE5WAYR,HIFIMAN RE800

專業玩家

goodabc2010 發表於 2014-5-12 15:51
分析力 ,人聲/樂器分隔,空氣感,bass都好讚同(其他唔係唔讚同,係唔記得)
我都係o係代理度訂左但冇r ...

You may check the process with C.P. After order placed, it is able to check the status on line.

銀級玩家

要治本必需重口味

cy306 發表於 2014-5-12 15:57
You may check the process with C.P. After order placed, it is able to check the status on line.

小弟直接sd e貓去1964度問
仲要等
預計月尾拎到...(冇如何意外的話)

專業玩家

Their CS is good. Hope you will get it soon to share experience. it is woth for the wait. 但等果時最難過。

銀級玩家

要治本必需重口味

cy306 發表於 2014-5-12 16:12
Their CS is good. Hope you will get it soon to share experience. it is woth for the wait. 但等果時最 ...

讚同
依家起碼唔係盲等,個心就冇急咁多啦

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

新進CM用家,恭喜師兄都收到CM玩!
唔知V8同JH16個bass有無d咩可以比較下呢
「身構えている時に、死神は来ないものさ」

專業玩家

lpc041088 發表於 2014-5-12 17:54
新進CM用家,恭喜師兄都收到CM玩!
唔知V8同JH16個bass有無d咩可以比較下呢 ...

我原本目慓係16pro, 分别去左3間試吾同demo,因為第一次試覺得奇怪啲聲吾應該係甘,過一排再去第二間試,可能吾太合個人口味。
最後試V8時代理到有又試多次,bass方面我覺得v8力量重同落得低啲。
以上只係個人感受同demo可能有出入,建議師兄親自試試。

鉑金玩家

平價版16,但做工JH真係要學野

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

cy306 發表於 2014-5-12 18:37
我原本目慓係16pro, 分别去左3間試吾同demo,因為第一次試覺得奇怪啲聲吾應該係甘,過一排再去第二間試, ...

Demo有新舊版...好多demo都係舊版
同新版都幾唔同取向.不過師兄都做左V8就唔好諗啦
「身構えている時に、死神は来ないものさ」