設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: qqdicky

[請教] 紅腸

高級玩家

plnl88 發表於 2014-5-10 12:37
Labkable 係旺角荷里活商業中心九樓。
買了散線佢地會幫客人焊接插頭,不過會收你人工。
星期日好似唔開 ...

多謝CHing教路 請問CHing,便便地有邊隻頭尾插好介紹呢?
焊工收幾錢呢?

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

jclove 發表於 2014-5-10 12:34
晶爺真係好好人,幫過我呢啲新仔好多次,感激感激!

師兄真真客氣。分享自己少少經驗算不上什麽幫忙。

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

freeman123 發表於 2014-5-10 12:41
多謝CHing教路 請問CHing,便便地有邊隻頭尾插好介紹呢?
焊工收幾錢呢?

我好 cheap 架。我用平的 MK 紅頭同 4782 尾的。
焊工收幾錢呢? <--- 呢樣又唔知啵。好似係百零。我D係朋友幫我整的。

高級玩家

plnl88 發表於 2014-5-10 12:47
我好 cheap 架。我用平的 MK 紅頭同 4782 尾的。
焊工收幾錢呢?

CHing 我都係好cheap的 如果自己帶係大陸買的歐亞德 亞高零之類的頭尾插去 他們也幫焊接的嗎?
其實紅腸是好在那裡呢?
感激CHing 教路!!!!!!!!!!!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

打手唔會幫人解決問題,唔會解釋分析利弊,只會sell嘢!! 係sell屎添!!
晶爺幫我地D新人行少好多寃枉路!!功德無量!!
不過奉勸各位各位唔好俾佢毒親!!
AV AMP: PIONEER SC-LX904
POWER AMP: CROWN CT8150
BDP: PIONEER BDP-LX800
TV: SONY 65X8500B
OPTOMA UHD51
RYTHMIK E15
JBL ARRAY 1000(F)
JBL ARRAY 880(C)
JBL CONTROL 28(S+SB+TF+TB)

1萬

黃金玩家

freeman123 發表於 2014-5-10 12:54
CHing 我都係好cheap的 如果自己帶係大陸買的歐亞德 亞高零之類的頭尾插去 他們也幫焊接的嗎?
其實紅腸是 ...

CHing 我都係好cheap的 如果自己帶係大陸買的歐亞德 亞高零之類的頭尾插去 他們也幫焊接的嗎? <--- 呢下又唔知啵。紅腸都幾粗下。 MK 紅都有 D 勉強。師兄果D唔知入唔入到。

其實紅腸是好在那裡呢? <--- 師兄睇下下面條 link。
師兄們的評語寫哂係一,二樓度。好壞都有。
http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=93648
直到今日現時為止,結集各方評語,紅腸似乎好適合用於 AV 系統上。
以我的經驗,紅腸加支鉑金屎效果最好。

高級玩家

plnl88 發表於 2014-5-10 13:16
CHing 我都係好cheap的 如果自己帶係大陸買的歐亞德 亞高零之類的頭尾插去 他們也幫焊接的嗎?  ...

CHing 鉑金屎是用什麼size的呢?如果用CA551R能改用到嗎?

黑鑽玩家

愛上Post76

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

plnl88 發表於 2014-5-10 11:20
竟然無人答師兄你。
梗係個個都怕比人話打手了。
我唔怕,我黎。

未夠能力解答
LG  55EC 9300

1萬

黃金玩家

freeman123 發表於 2014-5-10 13:20
CHing 鉑金屎是用什麼size的呢?如果用CA551R能改用到嗎?

電源線個支得一個 size 25mm,九成係 13a fuse。
CA551R 裏的師兄要自己開蓋睇了。
換左 fuse 座就可以玩 hi fi fuse。
不過,如果机內多過一支就犯本了。

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

晶爺系成龍個套 A Nice Guy