設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 44244434589

[入耳式] [24/5更新] 木耳開箱 - 冷門到無人有之Earsonic SM64

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

班目一角 發表於 2014-5-5 12:15
系仲未有ASG-2出前,曾幾何時都想入既SM6....不過無奈2星期左右就見到某間耳機鋪有ASG-2賣,我最後買左ASG-2{ ...

其實SM64呢對野真係好特別
高阻抗, 但係又高靈敏

星級玩家

44244434589 發表於 2014-5-5 15:19
哈哈, 反而小弟唔太喜歡S-EM6既聲
不過都係一對好耳機黎!!

咁我都要把握機會試埋對SM64~
我聽S-EM6既感覺係佢幾難推, 我覺得我用國磚都推得麻麻地...
Accustic Arts Drive I, PreAmp, Amp II; Orpheus Dac One SE; PMC OB1; Rudistor 030AE; Lotoo Paw Gold Touch; HiFi ET MA9; Sennheiser HD800; Rhines Stage 5; UM 3DD

黃金玩家

nightscrawler 發表於 2014-5-5 18:25
咁我都要把握機會試埋對SM64~  
我聽S-EM6既感覺係佢幾難推, 我覺得我用國磚都推得麻麻地... ...

如果唔睇佢既規格
以聲而論, S-EM6同SM64都係唔錯!
不過都係直推只能出聲
不能控制到吧

新仔玩家

個陣睇中左lee对,又睇中左ASG-2
試左好耐,最後買左AsG-2,而家都仲想買返对64玩下,
C兄对64,而家係咪都仲要4千6左右

黃金玩家

kenneth寶 發表於 2014-5-7 02:53
個陣睇中左lee对,又睇中左ASG-2
試左好耐,最後買左AsG-2,而家都仲想買返对64玩下,
C兄对64,而家係咪都 ...

定價仲係46××
企得好硬

新仔玩家

44244434589 發表於 2014-5-7 03:02
定價仲係46××
企得好硬

其實一啲都唔冷門,玩開一定識es。不過我唔係好同意ching話S-em6高頻roll-off,可能有啲暗你以為roll-off咗(?) Sm64係正,不過如果推得唔好音場會怪怪地, 樂器定位都係。Anyway恭喜ching入手,呢隻野一開頭要少少時間。
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

新仔玩家

Herman929 發表於 2014-5-12 00:22
其實一啲都唔冷門,玩開一定識es。不過我唔係好同意ching話S-em6高頻roll-off,可能有啲暗你以為roll-off咗 ...

SM64都非常難推得好呢,最夾聲的確係AMP911,但質素唔算非常值呢個價錢。自從放左部AMP911之後一直都煩惱緊點樣搞好對SM64,而期間對SM64基本上都無聽過

黃金玩家

Herman929 發表於 2014-5-12 00:22
其實一啲都唔冷門,玩開一定識es。不過我唔係好同意ching話S-em6高頻roll-off,可能有啲暗你以為roll-off咗 ...

玩開識既唔出奇~~~
不過對比其他牌子ES都算冷了

宜家慢慢煲緊~
愈聽愈鐘意!

黃金玩家

斯路 發表於 2014-5-12 00:29
SM64都非常難推得好呢,最夾聲的確係AMP911,但質素唔算非常值呢個價錢。自從放左部AMP911之後一直都煩惱 ...

小弟我想入手911
夾埋一齊真係好正{:9_434:}

只係個價真係好靚{:9_406:}

新仔玩家

44244434589 發表於 2014-5-12 02:33
小弟我想入手911
夾埋一齊真係好正

咁始終自家amp唔多唔少自己嘅iem/cm會夾啲。Sm64的確難推過S-em6少少,因為ohm數高啲,不過我覺得最麻煩係高阻嘅同時又係高靈敏度,即係個amp要夠力水又要唔大底燥。如果你真心想搞好es嘅耳機就入埋911,但911唔係太夾其他iem
(Post76 Android 手機版送出)