設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: wwk093

[重低音] sunfire HRS8 拍邊

黃金玩家

wwk093 發表於 2014-5-3 09:32

如果係呢隻喇叭 可以照wadee師兄個提議set左先
另最重要要較啱 音壓 頻段 同喇叭距離先再慢慢調隻十仔
因為十仔係成套系統影響最大又係最難調教得好既部份黎
先攪掂其他冇問題先郁佢

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2014-5-3 10:05
如果係呢隻喇叭 可以照wadee師兄個提議set左先
另最重要要較啱 音壓 頻段 同喇叭距離先再慢慢調隻十仔
因 ...

明白哂 呢兩日好多謝各位師兄嘅指導!特別鳴謝Wadee及Louis001兩位師兄嘅指導,真係萬分感激

黃金玩家

wwk093 發表於 2014-5-3 10:20
明白哂 呢兩日好多謝各位師兄嘅指導!特別鳴謝Wadee及Louis001兩位師兄嘅指導,真係萬分感激{:8 ...

攪得掂先多謝啦   師兄住邊區呢其實
如果近自己又方便 唔介意直頭過黎幫你望下都可以喎

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
bigair + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

wadee 發表於 2014-5-3 09:45
如果你屋企試有事,在鋪試冇事,甘好大機會是你setting問題

明白哂 呢兩日好多謝各位師兄嘅指導!特別鳴謝Wadee及Louis001兩位師兄嘅指導,真係萬分感激,對於我呢d新手,真係獲益良多

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2014-5-3 10:22
攪得掂先多謝啦   師兄住邊區呢其實
如果近自己又方便 唔介意直頭過黎幫你望下都可以喎 ...

師兄我住黃大仙區架,不過我d器材好入門 你用緊嗰套就正啦

黃金玩家

wwk093 發表於 2014-5-3 10:25
師兄我住黃大仙區架,不過我d器材好入門

師兄 有句說話我成日講 係我心目中冇平或貴既器材
袛有好聽同唔好聽既聲音效果
懂得玩  入門都可以好好聲
唔識玩 天價器材都可以好吵耳
買得起唔等如識得買
識得買又唔等如識得玩
識得玩又唔等如玩得好
所以AV 既樂趣就係咁樣而黎
師兄唔介意既PM 留過電話睇下夾唔夾到時間
直接睇幾時都好過 紙上談兵

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
samuel8892000 + 10 + 10 絕對認同
bigair + 10 + 10 絕對認同
ww1338 + 10 + 10 絕對認同
keke323 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黃金玩家

wwk093 發表於 2014-5-3 10:25
師兄我住黃大仙區架,不過我d器材好入門 你用緊嗰套就正啦  ...

師兄 我既AV路其實都係由76開始 我而家呢套器材都係用左兩年時間黎完成
我以前都係雜牌軍系統 609 JVC 前置  環曉做中置 十仔都係朋友俾 慢慢由前置 BDP 然後中置
十仔 最後換埋AMP 足足用左兩年時間去玩 當中每次更換 調教 可以換來好多經驗
我都係多得76的前輩經常指點 又識到的壞朋友 一點一湇咁學返黎
假以時日 我相信師兄都可以由一個新手變成一個老手 有左經驗分享
將來又可以幫下的新手師兄 咁討論區先可以健康地發展 大家共勉之啦

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
bigair + 10 + 10 絕對認同
keke323 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2014-5-3 10:33
師兄 有句說話我成日講 係我心目中冇平或貴既器材
袛有好聽同唔好聽既聲音效果
懂得玩  入門都可以好好 ...

師兄pm咗你喇

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2014-5-3 10:39
師兄 我既AV路其實都係由76開始 我而家呢套器材都係用左兩年時間黎完成
我以前都係雜牌軍系統 609 JVC 前 ...

多謝師兄嘅分享,諗諗下我都係上得多76,由第一套天龍微型hifi,玩咗幾個月換咗馬仔超入門1504+鬼妹speaker sx50,中置後置minx,玩咗兩個月又換咗現在嘅鬼妹551r+先鎽酒桶仔+goldenear super sat3中置+太陽火,過程都浪費咗d錢 又响秋姐到洗咗好幾千{:9_418:} 不過過程都幾過隠,聽住d音樂少少少少咁提升(當然無得同呢到d師兄比啦)但係都好enjoy依家嘅過程{:9_407:}
不過最開心係响76識到d師兄,分享及指導我地呢d新手解決及調教音響器材

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
keke323 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2014-5-3 10:39
我以前都係雜牌軍系統 609 JVC 前 ...

又識到的壞朋友,系咪講緊我地呀
ISOL-8 | Cubox | CA | YBA | Focal | Velodyne