設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: wwk093

[重低音] sunfire hrs8 達達聲一問

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

wwk093 發表於 2014-5-2 01:22
batman the dark knight rises,第九段,大約1:23至1:24有幕爆破

阿師兄你講咁耐都無用架喎 !  陣間有又拔線呀, 或搞下部 AMP 內設定呀, 或換埋條 woofer 線, 搬埋上舖頭試呀咁, 通通都無用
查兇殺案咁複雜, 不如直接錄條聲 post 上黎咪等大家聽下咪知知, 果種 "達達" 聲究發生咩事囉

專業玩家

wwk093 發表於 2014-5-1 16:27
volume0都有達達聲喎!我用電話錄咗果段聲,今晚放上嚟比師兄聽下咩問題 ...

Subwoofer 扭到volume 0 又怎㑹有聲出呀{:9_436:}

專業玩家

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

akira11092 發表於 2014-5-2 09:05
阿師兄你講咁耐都無用架喎 !  陣間有又拔線呀, 或搞下部 AMP 內設定呀, 或換埋條 woofer 線, 搬埋上舖頭 ...

我post唔到果段聲上嚟

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

stockpicker 發表於 2014-5-2 09:11
Subwoofer 扭到volume 0 又怎㑹有聲出呀

應該係十二點方向,sunfire十二點方向係0

專業玩家

wwk093 發表於 2014-5-2 10:54
應該係十二點方向,sunfire十二點方向係0

0= 100% volume?咁set實拍邊啦{:9_418:}

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

stockpicker 發表於 2014-5-2 11:35
0= 100% volume?咁set實拍邊啦

我試過十點方向都係咁

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

stockpicker 發表於 2014-5-2 11:35
0= 100% volume?咁set實拍邊啦

小弟新手一名好多野唔識,可否指點下呢

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

HRS-8 只係一隻密封式八吋低音,買佢通常貪細隻,吾有對佢有太大期望。
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

專業玩家

wwk093 發表於 2014-5-2 11:42
小弟新手一名好多野唔識,可否指點下呢

6-9 clock normally. Must turn down volume when u found '拍邊'. This may damage  the woofer in long term