設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] XBOX ONE玩家交流

星級玩家

想問下有冇人成功用香港account買美國賣場既game? 除左隻murdered香港賣場無之外, 原來隻thief US 賣場只賣 US$20, 但香港要成HK$280.
Denon X2200W / Mirage OS3 Sat x2  / OS3 CC x1 / Prestige x2 / MM-8 / Onkyo SKH-410

銀級玩家

johnlau 發表於 2014-11-6 09:35
想問下有冇人成功用香港account買美國賣場既game? 除左隻murdered香港賣場無之外, 原來隻thief US 賣場只賣 ...

我香港A/C成功買過美國賣場既GAME, 不過你要SET張咭俾美國賣場 (入美國地址).

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

港服出咗11月更新,可以自定義背景圖了~

星級玩家

getyamasaki 發表於 2014-11-6 14:22
我香港A/C成功買過美國賣場既GAME, 不過你要SET張咭俾美國賣場 (入美國地址).  ...

成功了, 程序如下

1. 去 amazon.com 買 xbox gift card (US$20)
2. 入xbox.com (用網頁方便D), login 返自己xbox live account (當係香港區)
3. 轉region 去 US
4. 揀 account > redeem code
5. 入返xbox gift card個code (應該收到email)
6. 入xbox.com 搵返隻 Thief (US$20)
7. 揀購買, 佢會叫你入個billing address
8. 搵個免稅區(我搵左oregon state university)
9. 購買(佢會show你有$20 credit, 所以扣返係唔使錢)
10. 攪掂, 收到MS Email
11. 開返機, 由於隻Thief香港賣場都有, 可去返香港賣場download
12. 開機玩~~~

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
@肥狗仔@ + 50 + 50 用家心得

查看全部評分

Denon X2200W / Mirage OS3 Sat x2  / OS3 CC x1 / Prestige x2 / MM-8 / Onkyo SKH-410

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果有PayPal,其實唔駛咁複雜,用XBOX One,入setting,揀US,會要求重開機,之後入shop就會去左US store,就咁買,買時揀PayPal即可,同樣原理,如果HK賣場有,可以轉番地區去HK,係HK賣場download香港版

星級玩家

阿定 發表於 2014-11-10 21:44
如果有PayPal,其實唔駛咁複雜,用XBOX One,入setting,揀US,會要求重開機,之後入shop就會去左US store ...

我上網見好似今年MS 已經要對paypal 地址, 即你paypal入便個地址同你live 個billing地址唔對會買唔到.

同埋講多樣係, 原來好多外國人會係香港/印度store買, 而最近MS應該封鎖左唔俾人去香港store買(我諗係封IP)

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

johnlau 發表於 2014-11-11 08:47
我上網見好似今年MS 已經要對paypal 地址, 即你paypal入便個地址同你live 個billing地址唔對會買唔到.

...

咁奇,我最近無係US Store買野,但之前未有行,XBOX One局係US Store買都係咁,而因為我仲有Balance,上個月客服都叫我用PayPal比,佢地話佢地自己都係咁解決誇境買Game的問題!

星級玩家

阿定 發表於 2014-11-11 09:00
咁奇,我最近無係US Store買野,但之前未有行,XBOX One局係US Store買都係咁,而因為我仲有Balance,上 ...

係, 我就係上網見人咁講所以無再試用paypal了.

銀級玩家

johnlau 發表於 2014-11-11 08:47

...

MS開始鎖香港賣場咩?

我知香港賣場普遍GAME定價比較低, 加上XBOX ONE又無鎖區, 所以好多人轉去香港賣場買GAME.

我自己都主力買下載版, 因為方便.

星級玩家

getyamasaki 發表於 2014-11-11 14:26
MS開始鎖香港賣場咩?

我知香港賣場普遍GAME定價比較低, 加上XBOX ONE又無鎖區, 所以好多人轉去香港賣場 ...

係, 之前我上網搵關於去 US 賣場買野, 結果搵到呢篇講D人嚟唔到香港賣場買.

http://xbox.uservoice.com/forums ... chases-in-other-xbo

10 月尾既事(佢地見sunset overdrive 香港賣場平好多)