設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: bcy007

[入耳式] 有無師兄有買音茶樂的耳機 , 來討論吧

進階玩家

難推的問題的確會令人卻步,一般般用手機來聽這個耳機

最多只能聽到他約5,6成功力

他的聲底很厚,暖,有份量,喜歡清脆的朋友可能不合胃口

他的高音能去得好盡,有水準,

非常適合聽一些高音樂器和一些海豚音歌手的曲

他的人聲不前不後,算是中間的感覺

在ma9音染加持下,人聲的伸延,餘輝非常溫柔,動聽

他的低音,量不是很多 ,下潛頗夠,彈跳能力頗好

他的音場不是很大,但一般樂隊,5,6種

樂器也能輕易的讓你聽得出位置,

細節也不會放過,一點點的傳給你耳朵

交響樂我個人是沒接觸,

相信推得再靚一點應該也不成問題

我認為只要推得好,3千蚊他是交足功課有餘

除了分離度與優美感覺,一點也不輸給高階耳機

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
斯路 + 10 + 10 用家心得
hiyori + 20 + 20 用家心得

查看全部評分

進階玩家

緊急報告 , 小弟今日聽我對SUI

唔知點解變左聲 , 齒音無咁標 , 無咁刺耳

唔通終於比我煲好左佢

爽皮爽皮爽皮爽皮爽皮爽皮爽皮爽皮

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
hiyori + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

星級玩家

新仔玩家

恭喜晒,師兄既分享亦非常有意思。未知師兄對SUI煲左幾耐呢?

進階玩家

我並沒有好似其他師兄咁24小時係咁煲

只係有時日常搭車之類聽

同埋訓覺前個時聽

買左1個月多一點 , 未夠2個月

終於可以聽返多D廣東歌

特別係纏綿遊戲 , 一句歌詞有3個字都係重齒音

就係刺耳既齒音 , 之前我真係完全無興趣聽

進階玩家

地球第一個修改ibasso DX100與hifiman hm-901
地球修改hifiman hm-801零件改最多
地球第一個也是唯一一個 使用德意志mundorf金銀合金線 改裝到日本 音茶樂耳機 製作平衡XLR耳機線
的人旁邊路過留