設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] CHORD HUGO PART 4 - 終極一戰,多圖慎入

專業玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

我慢慢已經接受左HUGO既缺點,諗住同你攜手邁向美好將來。
但係,但係點解你又要辣慶我喎!

當我考慮帶你出街,咁我就緊係要諗下前端既問題啦,我得部AK240,但係240體積又唔少,IPHONE5S聽埋歌又唔夠電,IPT又太細容量喎,我本身都好想買部IPC既,一來我ITUNES買左唔少歌,而且管理方便,二來多野support,咁但係我又怕HUGO唔support喎,咁我就參考下佢個說明書先啦。

螢幕截圖 2014-04-10 23.19.39.png

我讀得書少,我諗應該係指差唔多全部對應USB輸出既器材都用得掛。

我有IPHONE 5S 又有 IPT,咁就試下用佢講既方法啦。

用camera kit再出usb,得喎,仲要HD同SD都得,心諗,今次應該無問題哪掛。

滿心歡喜咁上網落ORDER,三四日後就收到哪。

咁我就試下說明書講既OTG線先啦。。。。。。。唔得,HD同SD都唔得。
唔緊要,我聽日去買個CAMERA KIT未得囉。
買左。
都係唔福建得。過下我火都黎埋。

你唔好笑住,你答我點解咁利害三個人一齊聽都得,但係係都唔support IPC? 點解你唔寫明support d乜?

我有辦法哪!!!!依到請讓我借用奧雲師兄既創意,
WHAT IF…..
我加個DAC比IPC再出HUGO未得囉!!!
得左!!!

螢幕截圖 2014-04-09 13.51.36.png

成品出黎哪,利害利害。。。好好聽呀~~

照片 1.JPG

但係等等先,我唔係話要輕便出街用架咩。。。。。

到最後,我放棄左。
但係一萬八千,我點都要比d野你做。
我諗到哪,不如就咁啦。。。。

照片 2.JPG

用你做解碼,用RCA輸出比HDVD800,好野,你有用哪!!!
最後質素雖然同就咁用USB出無分別,而且仲少左平衡輸出,但係唔緊要啦,最緊要比樣野你做,如果唔係我真係唔知自己可以點樣用你。。。或者你等我,我諗下仲有無其他方法啦。。。。

評分

參與人數 7威望 +66 金錢 +60 收起 理由
黑翼菜鳥 + 10 + 10 3人行之後又多1人
calcal + 10 + 10 一定要加分
roica + 10 + 10 師兄我留意左你好耐,你真係好能幽默.
nightscrawler + 10 + 10 精彩報告
maskedman + 10 + 10 超正!
Budget-fi + 10 + 10 加分係比印度佬既
dartsgogo + 6 超正!

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔支援IPC咁神奇? 會唔會係師兄你未update firmware咋{:9_419:}

BTW, 印度佬真係超正
說不定我們都是被蒙在鼓裡的愚者。
愚者也是有愚者的太陽啊。

"哀傷浮遊 別冊"

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Budget-fi 發表於 2014-4-11 00:23
唔支援IPC咁神奇? 會唔會係師兄你未update firmware咋

BTW, 印度佬真係超正 ...

IPC仲有得update,好似兩年來都未出過
Dac: HP-a8
Dap: ak240, imod, ipod,
P. amp: stepdance
inear: UE SF3, pro copper, IM-04 , 1964ears v8
HP: Momentum, HD600, Akg K812, Th900

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

maskedman 發表於 2014-4-11 00:51
IPC仲有得update,好似兩年來都未出過

sosad, 咁真係太不幸了, 反而hugo不support IPC這種大眾型player有點好奇呢
說不定我們都是被蒙在鼓裡的愚者。
愚者也是有愚者的太陽啊。

"哀傷浮遊 別冊"

專業玩家

Budget-fi 發表於 2014-4-11 00:55
sosad, 咁真係太不幸了, 反而hugo不support IPC這種大眾型player有點好奇呢

TEAC個部唔support會寫明

2014-04-09 21.04.00.png

PHA-2 亦寫明support咩機

螢幕截圖 2014-04-11 01.03.30.png

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

甜鬆潤 發表於 2014-4-11 01:04
TEAC個部唔support會寫明

唔通呢個就係傳說中英國身屎的風格
Dac: HP-a8
Dap: ak240, imod, ipod,
P. amp: stepdance
inear: UE SF3, pro copper, IM-04 , 1964ears v8
HP: Momentum, HD600, Akg K812, Th900

專業玩家

maskedman 發表於 2014-4-11 01:40
唔通呢個就係傳說中英國身屎的風格

萬八蚊,你可唔可以講到明有咩機support呀福建大學

銀級玩家

甜鬆潤 發表於 2014-4-11 02:03
萬八蚊,你可唔可以講到明有咩機support呀福建大學

Ching何不入部itouch5,24/192, DSD Dop,完全冇問題,bravo !

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

因為 IPC 的 lineout 一般是行 Analog 信號?, 所以 Hugo 的 SD / HD usb (Digital input) 未能支援?

我只知 Ipad / IPT 可以靠 APP 令 LO 位可以作 Digital 信號傳遞, 所以可以播到 DSD (dop)

如果有錯請更正

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jackorh + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

“In theory, there is no difference between theory and practice. But in practice, there is.” ― Yogi Berra

專業玩家

Hoyan 發表於 2014-4-11 07:58
Ching何不入部itouch5,24/192, DSD Dop,完全冇問題,bravo !

我有ipt呀,不過得部32GB, 而且裡面有幾套我個女鍾意睇既卡通片,好唔夠位用