設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 勇者仁傑

[喇叭組合] 個 DALI 中置壞左 (已解決)

黃金玩家

結他他老伯的朋友

保養期內都唔包零件?
咁即係佢當你人為導致燒零件喎,
好似唔合理喎
mattcham 發表於 2009-8-25 14:06

係, 我同佢講同平時一樣音量, 重要係文戲.  佢就話證實唔到我睇咩戲, 個高音燒左就要收零件, e個牌子/代理, 以後 bye bye

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

之前仲想買Ikon系列...好在無買...

鑽石玩家

直頭係推卸責任!

師兄你平時開好大音壓?
因我朋友都有燒過喇叭,佢聽開既音量都唔係一般人聽開的。

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

個半月就燒, 唔係化, e個牌子真係

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

有d保用證, 寫到明有呢d條款. 真係吹佢唔脹.

唯有以後無幫親.

高級玩家

本來今個禮拜仲想去馬買 607 + Dali Concept 5.0 個package .....
而家真係要諗諗 ....  

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我會去消委會投訴 {:6_213:}

不過唔知有無用
勇者仁傑 發表於 2009-8-25 13:49

做左先,又唔使俾錢...有人幫你FOLLOW UP(雖然我都覺得消委會好流,生果東方比佢更好)
保障自己既權益都係要出聲先得...SUPPORT你~
Timka = kaisze
Panasonic 49CX700
Yamaha RX-A1070
Pioneer BDP-430
PS4
Quad 21L + L Center
Mirage Prestige
Sunfire HRS-8

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

9# 勇者仁傑

CHING如果AMP未過保養可以叫代理幫你CHECK機架....話哂"有人"話你部AMP中置OUTPUT有問題麻...ONKYO好似有上門CHECK機,其他BRAND可以要自己抬機架..都幾痛苦
但保養期內CHECK機應該唔使錢既..放心
Timka = kaisze
Panasonic 49CX700
Yamaha RX-A1070
Pioneer BDP-430
PS4
Quad 21L + L Center
Mirage Prestige
Sunfire HRS-8

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都試過燒左個高音, 但過了保養期自己同代理買零件自己換, 有時質量問題高音比較其他單元容易燒, 因為高音單元會發熱在使用時!

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

係, 我同佢講同平時一樣音量, 重要係文戲.  佢就話證實唔到我睇咩戲, 個高音燒左就要收零件, e個牌子/代理, 以後 bye bye
勇者仁傑 發表於 2009-8-26 03:36

睇咩戲有咩問題呀?你用咩AMP?佢中置承受功率 (瓦) 25-120 W ,你部AMP斷估都係130W,你都唔會開得盡架!開到120W你都聾啦!
咁如果係佢質量本身問題,佢保用D咩?淨人工?
叫佢出番份損壞報告俾你再同佢玩,睇佢點寫再講!唔洗同佢口同鼻拗...