設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Miran

【76 台慶月呈獻】環球樂迷再召集 24K金碟你有SAY之得獎名單

黃金玩家

浮世繪    愛花的少年
努力支持香港樂隊!希望除左Beyond外,環球亦可推出其他樂隊組合!
呢張碟也有不少正歌,例如:
最出名必定是月滿繁星夜和 tell me more,
其他亦包括憂傷的美有誰知,
再加上第一張碟的憂傷都市!
不論錄音是何相
聽歌一定要正相

黃金玩家

張學友 給我親愛的
呢張正相碟一D都唔差,不過終極又是銀圈有D可惜!
主打歌LINDA正到飛起,
給我親愛的是一對寂寞的心之延續!
CRY的激情激動今日都唔知學友唱唔唱得番!
舊信舊夢基本上是一首遺珠!令人聽著很舒服,好有電影feel!
仍是會喜歡你夠哂浪漫又夠lum!

自從上次昨夜夢魂中一役,知道如果母帶靚, 都可以正到飛起,歐丁玉的錄音是信心保證!但銀圈CD的聲音質量實在太差!所以希望24K可以令此大碟回復最佳聲音質量!
不論錄音是何相
聽歌一定要正相

黃金玩家

張國榮 LESLIE
呢只碟無Salute甘味精同HiFI,
亦是Cinepoly最靚聲的一張黑膠!
K2HD又太過味精!
不論錄音是何相
聽歌一定要正相

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

今次哥哥4張專輯中那一張全是慢歌?Salute ! 哥哥唱自己的歌已是燴炙人口!珠玉在前,Salute内十首歌全是哥哥重唱別人的歌,我覺得這是哥哥最柔情萬縷的專輯!此碟内每首歌他都深情演繹,他唱從不知時,連色士風之音樂都被他柔情似水的歌聲溶化!這是愛一開始之音樂已憂怨,唱到悲世事常變幻,轉眼一空!我心中 頓感無限感慨!雪中情原唱者關正傑之聲音比較豪氣,哥哥之歌聲柔情無限,令我聽得仿如眼前漫天飛雪!而十首歌中最令人傷感的一定是明星!令人感到沉鬱及哀怨,每當夜闌人靜聽此專輯時,哥哥淺唱低呤的歌聲像透進我心底,唤醒塵封的記憶!熟悉的旋律令我憶苦思甜 ;!歌曲結束後仍有一份情感,久久仍未忘懷! 我真的渴望哥哥的Salute可以推出24K金碟,能觸動心靈,念念不忘,常留心間之歌星:張國榮!

星級玩家

陳慧嫻
今天的愛人是誰

銀級玩家

My favourites , even I'm late.

鄧麗君    つぐない
譚詠麟    霧之戀
張國榮    Salute
王靖雯    王靖雯 or 胡思亂想 or 迷
陳慧嫻    今天的愛人是誰
關淑怡    My Way or 難得有情人

銀級玩家

My favourites , even I'm late.

鄧麗君    つぐない
譚詠麟    霧之戀
張國榮    Salute
王靖雯    王靖雯 or 胡思亂想 or 迷
陳慧嫻    今天的愛人是誰
關淑怡    My Way or 難得有情人

星級玩家

今日問人地鋪頭隻Salute 金碟問幾錢聽完,即刻即時行出門口.....
結果我行多幾間鋪比我拉到隻普通版頂住檔先....,希望快D哥哥果兩隻大碟都出金碟啦

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

班目一角 發表於 2014-4-29 19:37
今日問人地鋪頭隻Salute 金碟問幾錢聽完,即刻即時行出門口.....
結果 ...

雖然大家都是金,但此 24K金 已非 前版24K金 可比了。

星級玩家

不過果隻應該系二手,擺系櫃到