設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

猶豫咗好耐, 終於買咗 SF4

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
一直想玩 SF4, 但一直猶豫買 360 版定係 PS3 版好 ;
覺得 360 上網對戰好啲, BOX LIVE 又多格鬥 GAME........ 但 PS3 既大棍郤價廉物美

屋企太多大棍 (XBOX 1 代, DC, SS, NEO GEO, PS 1/2........ 連 GC 都有) ; 每隻都只係玩幾玩就封埋幾年......... 唔想再買咁多, 阻地方又嘥錢

本來諗住等多一排, 睇吓會唔會有 PS3 + 360 兩用大棍, 先至再入手
但前日 LEMONSTAR 嚟我屋企食飯, 同佢玩咗 PS3 版一陣....... 終於都係扺受唔到引誘, 買咗 PS3 版
尋日買咗一個 PS2 > PS3 轉換插頭, 諗住咁就可以用返 PS2 既大棍, 唔駛買 ; 點知返到屋企先知道個插頭一定要配合 ANALOG 及震動功能既 CONTROLLER, 大棍唔啱用!!!
結果尋晚唯有用手掣玩住先..... 好唔過癮....

今晚唯有再買另一個插頭, 希望可以用得到啦~~
在籠裡出生的鳥,認為飛翔是一種病。
Birds born in a cage think flying is an illness.
- Alejandro Jodorowski

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

ching 如果係 xbox 版就可以同你上網對戰!

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

歡迎.. 我都係買左一個月 only. 大制都只係剛入手, Pro Acrade Pro 3 + 三和 button... 有時間 online 打下.. 我呢期玩 李小龍... 唔知是否 i-cable 問題, 好難找到 3 間 connection 以上對打, 得一間多, 好 lag...

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

我都有ps3 SF4 呀, 得閒打番場交先. (不過我好水皮)  PSN: NewEZ

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我今晚 add 你, 我 PSN clifflam

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

樓上兩位我都ADD左你喇, 係爭呀RAP兄未ADD.

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

RAP兄, 買支REAL ARCADE PRO 3啦.....

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

RAP兄, 買支REAL ARCADE PRO 3啦.....
JKC710 發表於 2009-8-24 23:00

密謀購買中.....
在籠裡出生的鳥,認為飛翔是一種病。
Birds born in a cage think flying is an illness.
- Alejandro Jodorowski

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Copy比你see see~

最後大佬勁屈機
之前打easy, 佢有分easiest/very easy/easy/medium/hard/very hard/hardiest
好難先win到一round.
之後較1round 個, 30 secs.. 開角色快好多

要開晒角色有排打, 有好有唔好啦, 大家可參考吓
Cammy        Beat Arcade Mode with Crimson Viper.
Fei Long        Beat Arcade Mode with Abel.
Gen        Beat Arcade Mode with Chun Li.
Rose        Beat Arcade Mode with M. Bison (Dictator).
Sakura        Beat Arcade Mode with Ryu.
Seth        Beat Arcade Mode with all characters.
Dan        Beat Arcade Mode with Sakura.
Akuma        Beat Arcade Mode with Cammy, Dan, Fei Long, Gen, Rose, Sakura, 1 perfect and at least 1 character with no continues
Gouken        Beat Arcade Mode with Akuma. 1 perfect, 2 or more ultra combo finishes (make sure the opponent is dead after launches the ultra combo), no continues.

密謀密謀密謀密謀 3和掣~ 我都想試吓!

科林版主

泰垣

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ps3 sf4我都有玩呀我用手掣架,有mic tim
add我打過呀
不過我部ps3死左頭攞左去sony未攞返
add我既兄弟留個message俾我呀
psn id:kennykky