設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] 《Assassin's Creed Unity》(63樓 XONE同捆版公佈)

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

刺客教條 小弟一集都冇玩過,  今集都幾有興趣,  希望到出時唔會好似 縮水狗 咁縮水吧!

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

XPR 發表於 2014-8-10 00:50
刺客教條 小弟一集都冇玩過,  今集都幾有興趣,  希望到出時唔會好似 縮水狗 咁縮水吧!  ...

刺客一年出一 兩集,宣傳仲要唔夠一年,公佈嘅畫面都接近正式版,想縮都冇時間。Watch Dog, Division果啲醞釀咗一年以上的,一開始用開發機畫面呃住人先,最後移植落全平台就黎個"皆大歡喜",面表上係優化遊戲效能,實際上係商業考慮。畫面縮其實唔係問題(反正唔縮都唔見得靚),內容變先係重罪,尤其是哩家啲game放張圖出黎又話開訂,結果好似Tom Clancy's嘅Conviction, Future Soldier,公佈時嘅版本同正式版判若兩人,訂咗game果班真係無辜辜。

今次Unity我覺得玩得過,佢革新咗好多野,特別佢引入類似Parkour的概念,飛簷走壁嘅流暢度與Mirror's Edge有得fight。畫面上都叫做OK,起碼真係以next-gen standard去開發的。佢地話最高可以同時顯示3萬個NPC@@
[YoutubeHD]IAuDn3X-BpI[/YoutubeHD]

話說佢果啲潛行掩護動作真係搬字過紙...

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@肥狗仔@ 發表於 2014-7-31 19:38
《刺客教條:大革命》公布最新預告與遊戲畫面
揭露女性角色愛麗絲

正呀!
終於夢想成真了
唔知可不可以用女角色由頭玩到尾呢…

最後想知,係個女人偶不知道會不會出行貨呢,因為個公仔好靚…
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

@肥狗仔@ 發表於 2014-8-10 17:53
刺客一年出一 兩集,宣傳仲要唔夠一年,公佈嘅畫面都接近正式版,想縮都冇時間。Watch Dog, Division果啲 ...

Watch Dogs 根本可以響公布PS4果排(2013年第一季)出
咁果排Rockstar話GTA V 響2013年春季出
Ubisoft 於是就諗住押後至PS4同XBO首發出
根住Rcokstar就押到2013年9月
Ubisoft又淆 卒之就押後到今年5月尾
結論:2012年E3果時隻game其實大概已經整好 恭喜晒 Watch Dogs係不折不扣既過期貨

BTW 作為AC迷既我(連AC3都可以容忍到)我而家所見既Unity應該就真係一隻符合次世代要求既作品
兼且為未來AC幾年續作有指標性

中文版=完整版

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

XPR 發表於 2014-8-10 00:50
刺客教條 小弟一集都冇玩過,  今集都幾有興趣,  希望到出時唔會好似 縮水狗 咁縮水吧!  ...

其實我都係由第三集開始玩的,不過第三集未爆機就放棄左隻game,可能我對第三集冇好感,但第四集我就真係爆左機,仲不停去打小遊戲,所以新呢集我都非常有興趣玩的…
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

michael.t 發表於 2014-8-10 20:34
Watch Dogs 根本可以響公布PS4果排(2013年第一季)出
咁果排Rockstar話GTA V 響2013年春季出
Ubisoft 於 ...

GTA本身係一隻大虎,唔係千萬大作系列正路都要忌佢三分,但我覺得裝機量係個問題。縮水狗本身如果話2012年出得的話咁應該算係狗急跳牆先會出此下策。哩隻Unity話用4年時間開發,一開始嘅prototype都係喺"模擬+估計"式次世代的PC架構上開發,之前叫做有第一批Orbis開發機又係12年傳出,Watch Dogs喺12年果段E3演示都係幾張旗艦顯卡SLI運行的,單睇哩點只可以話一黎遊戲根本未進入任何平台的優化程序,二黎反映Ubisoft對次世代主機的掌握都係處於初步階段。

若果話PC搞得惦就唔洗理家用機,Crytek可以第一個企出黎申冤。而且假設12年已經有次世代主機,Watch Dog都順利喺12年內推出,銷量都一定及唔得上哩家。始終佢係一個新IP,唔似得刺客累積咁多粉絲,一定需要一兩年時間俾佢"賣廣告"累積關注。依招以往日廠好鍾意喺王牌大作上落手,哩家連歐美大作都玩埋一份。

之後E3 2013果段所謂PS4但實質都係PC版的公開演示已經俾人插有明顯縮水。我本身知道果刻先係驚訝然後淡定,既然你一段少少演示都話又580X2又乜又物,咁唔通話機能弱咗又要求畫面一樣咁靚咩。到話延期至2014年5月出,商業上避GTA可以理解。反正同期Ubisoft仲有隻"黑旗"登陸全平台,根本唔洗休無數可造。

不過裝機量唔多就真係冇得醫,新舊主機交替雖然話本世代主機仲有人買,但好多玩家都抱住有靚買靚嘅心態,特別係好多人都預自己會入次世代機,即使遊戲出咗都樂意等荷包君食個肚滿腸肥先。所以Ubisoft延到5月,過咗復活節檔期美國人入機率增加,GTAV又消化得7788,最後一出理得佢縮唔縮,評價高唔高,反正續集都做硬。其實哩隻我覺得同當年AC1情況好似,唔係次世代機首發推出,評價亦唔係特別高,純粹話題話題同埋話題之作。我覺得Ubisoft個營銷手法同project management愈黎愈利害,分分鐘俾Activision仲要犀利。AC,WD,FC仲有Tom Clancy's同雷曼一大堆,超越EA真係指日可待。

黃金玩家

DVD迷 發表於 2014-8-10 20:28
正呀!
終於夢想成真了
唔知可不可以用女角色由頭玩到尾呢…

Elise個figure可以上Uplay度訂
http://shop.ubi.com/store/ubieme ... -Fiery-Templar.html

個figure其實仲有Arno版
[YoutubeHD]Pl-z4Qdr_4A[/YoutubeHD]

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
DVD迷 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

@肥狗仔@ 發表於 2014-8-10 22:09
Elise個figure可以上Uplay度訂
http://shop.ubi.com/store/ubiemea/en_IE/pd/ThemeID.8605700/productID. ...

我想要行,係因為有中字,買美版冇中字…

黃金玩家

DVD迷 發表於 2014-8-10 22:14
我想要行,係因為有中字,買美版冇中字…

哩隻純粹係figure,最多送D裝備。遊戲要另外買。

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

@肥狗仔@ 發表於 2014-8-10 22:16
哩隻純粹係figure,最多送D裝備。遊戲要另外買。

嘩~~~~~
咁買法,分分鐘成仟銀