設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[DAP播放器] 好好享受音樂 - Sony NWZ-ZX1

版務總管組

76管理團隊

76 榮譽VIP勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
作者: 火麒麟

如果市場上人人追求頂級及尊貴級別的播放器,相信筆者應該都是不懂Head-Fi的一群,因為一手拿著ZX1,一邊聽著陳老師整張全新大唱,再跟大家上網分享對這部播放器的心情,說實在,這個隨身方便輕巧組合連萬元都不到,已可令筆者感覺非常滿足,還要再追上去嗎??當然要,不過。。。。。。不會是我現在想討論的事情呢。;)

詳文請到: http://www.post76.com/wordpress/?p=52062

評分

參與人數 4威望 +23 金錢 +20 收起 理由
Momogo + 5 精彩報告
PCMM1 + 5 + 10 精彩報告
carreyjim + 10 + 10 精彩報告
dartsgogo + 3 絕對認同

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟都有幸比麒麟玩前, 囉左部機二日聽過下, 係度都同大家分享小小~~~

小瑟呢期聽FROZEN多, LET IT GO一定係首選, 老實講, 夾H3的確岩岩聽係有小小淡口, 好平實唔覺有咩驚喜, 首聽第一首歌, 最多係感覺一個"靜"字, 背景好靜, 唔會聽到有底燥, 而之前都有聽呢度師兄講, ZX1要RESTART部機先可以出返好聱, 試過一次但分別唔覺太大, 之後再聽埋其他曲目, 發覺部機幾耐聽, 聽多幾首歌都唔會覺耳"支力", 好多PLAYER會攪D花臣, 整好多味精出黎, 有D加左低頻, 有D扮哂高清SHARP左高音, 但聽得耐會有小小頂唔順, ZX1就唔會有呢個問題, 以一部中階價位既PLAYER來講, 佢一部PLAY除左可以 PLAY自己 FILE之外, 因為佢係ANDROID底, 我仲可以裝埋個 NAS DS AUDIO 個 APPS, 係NAS直接扯歌來聽, 呢個功能對我來講真係幾好.

而一部細細地既DAP來講, 想方便輕鬆咁聽下歌仔又要有唔錯既質素, 呢部的確係可以考慮之一!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2014-3-21 10:34
小瑟都有幸比麒麟玩前, 囉左部機二日聽過下, 係度都同大家分享小小~~~

小瑟呢期聽FROZEN多, LET  ...

話說好耐無來. 早幾日咁啱係日本,豬朋通常都會叫我幫下手買野,有個朋友就係叫我買架 ZX1, 最後結局當然係買左兩架勒。

如果用開 IEM 既朋友我覺得呢架機真係唔錯. 係果邊試聽 (佢地會夾 MDR-1R MK2) 因為歌唔係聽開, 加上對 1RMK2 既聲底唔多清楚,所以唔知點咁. 但用番我自己對 535 聽之後,真係覺得好得....

不過唔知邊度多 HD Content 睇下? 上過 hifi track, 好似少 jpop...

星級玩家

日本平幾多?

答你歌嘅問題:
http://www.audiostream.com/content/hd-music-download-sites

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

mylam 發表於 2014-3-22 06:21
日本平幾多?

答你歌嘅問題:

最平可以去到 67k yen 到勒.
http://kakaku.com/item/K0000579686/?lid=ksearch_kakakuitem_image

不過我就係 yodobashi 買, 連退稅 around 5400 HKD 到啦。 

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

macjuju 發表於 2014-3-22 02:25
話說好耐無來. 早幾日咁啱係日本,豬朋通常都會叫我幫下手買野,有個朋友就係叫我買架 ZX1, 最後結局當然 ...

HD CONTENT依家真係未見多, 有都係外國多, 最衰ZX1未有升頻, 如果唔係真係絕對入手之物呢~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.