設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[電源線] 俾我發現好的電源線真係有用

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
唔關hifi事,不過有咁既經歴想分享下

事源我早幾日裝個CCTV,買左條雞線,拉到十米長,裝完後係電視到睇,當時係晚上,部cam有夜視功能,但點解出到黎係黑白,兼畫面極差,黑位係完全黑的(因為果個地方係無街燈),勁粗微粒,唔掂 ,要店主換貨,店主都好nice,換晒新既俾我,返到黎好開心咁裝完一睇,都係一樣! 後來好奇下,俾條入牆電線黎用,心諗應該唔關事,但都試下啦,竟然可以見返夜視效果,但都係黑白,都好啦,之後叫店主俾過另一條好d既線我用,店主都一樣無say no ,仲剪左成30米線俾我,好啦,今晚可以裝啦,係裝之前不如試下就咁駁住條線試下先,一試之下 又係一樣,睇唔到夜視效果
正當我灰心之際,不如試下將條30米線剪到10米黎用啦,可能線長有衰減,點知再駁一睇,搞掂! 有野睇啦,仲可以睇彩色添

所以最後我可以肯定好的電源線真係有用,雞線真係會影響器材表現,太長真係會有衰減。

多謝睇我發up瘋

評分

參與人數 14威望 +140 金錢 +140 收起 理由
louis001 + 10 + 10
calcal + 10 + 10 絕對認同
leo25 + 10 + 10 一定要加分
rlwk2009 + 10 + 10 一定要加分
keke323 + 10 + 10 用家心得
臭鼬鼠 + 10 + 10
kc275 + 10 + 10 用家心得
fungl + 10 + 10
samuel8892000 + 10 + 10 用家心得
jl0330 + 10 + 10 用家心得
ykluk + 10 + 10 一定要加分
chhanthony + 10 + 10
Stanley5387 + 10 + 10
alex318tik + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

Marantz • SAsound • JBL • XTZ • Klipsch • MK • Velodyne • Sony • Oppo • Mcintosh • Focal

黃金玩家

請問樓主在那裡買到用夜視功能時出彩色畫面的cam

黃金玩家

而家相信線才係有一定既提升?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

一件生活瑣事,能夠令一個經常性有爭議嘅論題揾到答案 ~  如題: 好嘅電源線原來真係好有用!

評分

參與人數 1金錢 +10 收起 理由
bigair + 10

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

香港人甘現實,如冇用點會真金白銀用錢買?
AV AMP: PIONEER SC-LX904
POWER AMP: CROWN CT8150
BDP: PIONEER BDP-LX800
TV: SONY 65X8500B
OPTOMA UHD51
RYTHMIK E15
JBL ARRAY 1000(F)
JBL ARRAY 880(C)
JBL CONTROL 28(S+SB+TF+TB)

銀級玩家

果個店主真好人

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

做咗呢行十幾年,一睇就知吾關條電線事,不過有改善都算一件好事。
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

黑鑽玩家

真係有彩色夜視 ?

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

同電源線有關,有保留