設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] Batman: Arkham Knight

鉑金玩家

lkljason 發表於 2015-3-12 15:50
唔計未出呢集,請問呢個系列邊一集最好玩?
利申我未玩過,想試下買集黎玩下岩唔岩玩,因為見好多人話好正 ...

我頭兩集同前傳都玩過, 集集都鍾意~~

雖然三集嘅玩法都好似, 但係玩曬三集都唔會覺得佢重覆, 因為佢故仔寫得好, 又有適量嘅解謎同COLLECTIBLE,,,

(個人嚟講, 最鍾意ARKHAM CITY, 因為佢啲壞蛋夠多~~ BATMAN嘅壞蛋設定係咁多英雄人物中最最出色嘅~~)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
lkljason + 10 + 10

查看全部評分

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

hugomember 發表於 2015-3-12 22:28
我頭兩集同前傳都玩過, 集集都鍾意~~

雖然三集嘅玩法都好似, 但係玩曬三集都唔會覺得佢重覆, 因為佢故仔 ...

多謝你嘅介紹,搵日落旺角睇吓有無好野先

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

@肥狗仔@ 發表於 2015-3-12 21:06
不講笑,由第一集開始玩。集集都咁正。

睇黎之前無玩過真係損失,請問係咪3集都係PS3出?有出過合集嗎?

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

@肥狗仔@ 發表於 2015-3-12 21:06
不講笑,由第一集開始玩。集集都咁正。

預計何時出,買定機......
Elac 249 & 241
KEF Q500 surround speaker
KEF T101 Atmos speaker
MK X10 Subwoofer
Yamaha CXA5100
Ediscreation 後級 7ch
Ediscreation HIFI HTPC
Panasonic 65VT60H
Rockna wavedream Dac
Modwright LS100 & KW

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

lkljason 發表於 2015-3-12 15:50
唔計未出呢集,請問呢個系列邊一集最好玩?
利申我未玩過,想試下買集黎玩下岩唔岩玩,因為見好多人話好正 ...

如果最好玩我覺得是arkham city較好, 我自己arkham asylum(AA), arkham city(AC) 同arkham origins (AO) 都有玩, 可以講少少感想:

AA: 當時記得我換了新電腦, 第一次可以玩game (因舊機沒有好的graphic card), 於是見係batman就買來玩. 未試過原來Batman game係可以咁玩. 故事性強, 而且唔難上手.

AC: 是講AA發生之後的事, 目前我最喜歡的故事而且第一次100% complete~但故事來說我覺得比AA差. 因為好多壞人都只屬於side mission性質, 對故事影響不大. 如果唔玩side mission可能5,6小時已經可以爆機. 而且成個故事係講市中心起一道牆來變成監獄困住人. 即如果我在中環圍個圈以後搬晒d犯入去(但同時又保留國金, 中環廣場果d大廈...), 其實一d都唔make sense. 不過唔介意呢個point其實成隻game都好好玩~

AO: 最多bug的一集(因為唔係rocksteady出的), 感覺是出得太急. 好多野好似未fix好就推出. 試過因為bug而迫住從頭玩過. 不過我都玩到98% complete~ (係有2個challenge玩極都唔成功) 故事我都好喜歡, 而batsuit雖然比AA/AC版笨重不過我覺得好型~另外玩完AO再玩返AC提升o左我技術~不過AO中的riddler trophies就比較無謂, 好多時係為complete而complete. DLC講mr freeze, 我認為是十分好玩~ 但可能一開始以為是black mask為主要奸角但end up又係joker (已經是3次), 所以有d悶. 另外所謂的殺手除了deathstroke比較難應付外, 其他都比較易, 至於放電果位....(咳咳...)

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
lkljason + 10 + 10 精彩報告
@肥狗仔@ + 50 + 50

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

edlsang 發表於 2015-3-13 09:56
預計何時出,買定機......

6月2號出,可以月尾買Bloodborne同捆版玩住等。

2萬

三潮玩家

J J

gashapon 發表於 2015-3-13 10:19
如果最好玩我覺得是arkham city較好, 我自己arkham asylum(AA), arkham city(AC) 同arkham origins (AO)  ...

好詳細既解釋,好想即刻買翻黎玩下

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

lkljason 發表於 2015-3-13 09:53
睇黎之前無玩過真係損失,請問係咪3集都係PS3出?有出過合集嗎?

冇印象出過合集,但之前兩集加前傳都有登陸PS3的。要搵返唔難(二手)。

當年第一集係震撼級別,你知果排人人迷Nolan果套比較現實的Dark Knight,然後Batman: Arkham Asylum可謂帶領玩家重新進入漫畫版的DC世界觀。個人的處女game評就係獻咗比佢。

https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=3&theater

評分

參與人數 2威望 +20 收起 理由
hugomember + 10 精彩報告
lkljason + 10 精彩報告

查看全部評分

鉑金玩家

lkljason 發表於 2015-3-13 10:57
好詳細既解釋,好想即刻買翻黎玩下

平時行旺角/ 黃金都仲見到有 ARKHAM全新一手, 而且出咗好一陣子, 所以平, $1XX都買到啦~~

買ARKHAM CITY, 一定要買年度版, HARLEY DLC好得架, 你可以扮ROBIN~~

評分

lkljason + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

@肥狗仔@ 發表於 2015-3-13 11:03
冇印象出過合集,但之前兩集加前傳都有登陸PS3的。要搵返唔難(二手)。

當年第一集係震撼級別,你知果排 ...

當年DARK KNIGHT大賣, 其他人可能會食住個勢, 出隻同電影類似嘅GAME賺返筆算數...

但係ARKHAM ASYLUM憑自己, 打造隻同BATMAN電影完全無關, 完全屬於ARKHAM 嘅遊戲世界~~ 呢一份創新, 係我最欣賞 ARKHAM ASYLUM嘅地方.

評分

lkljason + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分