設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[多機種] Batman: Arkham Knight

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

hugomember 發表於 2015-5-3 23:00
有BATGIRL, 咁會唔會有JOKER呢??

不過, 始終都係~~ 貴~~

我在steam上見到game + season pass 總數要USD90, 平o左 USD10. 不過老實講都真係貴. 我應該只買game, 等DLC平先再另外買.

見佢加埋batgirl....唔係唔好, 只不過Oracle本身已經係要坐輪椅, 如果無啦啦走返batgirl出來會好怪....(但講前傳又要講到好前先得, 未必同故事接得上)
仲有其他故事有新壞人, 感覺似一係個壞人本身唔關AK事, 只係專登加上去, 一係就關事不過專登"分拆"出來等大家俾多次錢咁...
skins, batmobile race tracks果d我反而興趣不大, 我自己prefer加強故事內容~~

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

有Rocksteady公司員工訪問.

入面有幾個point記得的.

1. 換skin唔需要爆機先可以換, 而係新game都可以即時換.
2. 無o左loading時間, 例如開門, 入屋果d (但對我來說變成少了飲水位~ XD)
3. 敵人的坦克唔一定要用batmobile去破壞. batman有新gadget可以發射一種有爆破性的子彈(咁上下...唔記得個technical term係咩)
4. 滑翔時可以轉用道具, 例如batarang pre-lock對手, 另外佢提及有freeze grenade, explosive gel, 都可以滑翔時用來攻擊對手.
5. trailerl 中的batwing應只是用來upgrade batmobile用的 (即是不能駕駛它)
6. batmobile有time attack mode(賽車?)

ps: 睇game書話香港都有batmobile edition訂, 希望可以搵到啦!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
@肥狗仔@ + 50 + 50 精彩報告

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

nightwing

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Official Batman: Arkham Insider #2
Dual Play 介紹:
game內可以在打鬥中隨時換人(eg batman換nightwing), 儲滿combo可以出"2人技"

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
hugomember + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

gashapon 發表於 2015-5-15 21:35
Official Batman: Arkham Insider #2
Dual Play 介紹:
game內可以在打鬥中隨時換人(eg batman換nightwing), ...

咁假設AI控制果位角色係永遠唔會比人打中? 或者被打中唔會扣血?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

@肥狗仔@ 發表於 2015-5-16 19:14
咁假設AI控制果位角色係永遠唔會比人打中? 或者被打中唔會扣血?

我估當你控制一人, 另一人只會係咁二幫手而唔會打低晒d敵人, 同埋唔會被人打中吧. 即最終都係靠自己埋尾. 另外聽時dual play是optional, 可以堅持一個人打晒都得

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
@肥狗仔@ + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

"真人" be the batman trailer

[YoutubeHD]laiT4-VvbQU[/YoutubeHD]

鉑金玩家

gashapon 發表於 2015-5-22 17:09
"真人" be the batman trailer

https://www.youtube.com/watch?v=laiT4-VvbQU

睇咗啦,,,

開頭啲SHOT係真人, 之後又出返ANIMATED 嘅BATMAN, 感覺怪怪的....哈哈~~

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

新arkham insider: 主要講下設計d角色
[YoutubeHD]IhCayDTw9YQ[/YoutubeHD]
video內有講:

batmobile 有得upgrade (gadget, firepower etc)

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Batman 66's, Batman 3000 skin
[YoutubeHD]_4n8RWflTew[/YoutubeHD]

batman: the dark knight returns & batman beyond (我覺得似比arkham knight用多d...)