設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: dezispop

[討論] JH Audio 巴打同好區 (P.21:Roxanne CM聽感分享)

黃金玩家

iamsocheap 發表於 2014-3-7 18:27
嘩,咁慘要單身先可以入手嘅?XD

認字特警出動

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

iamsocheap 發表於 2014-3-7 18:27
嘩,咁慘要單身先可以入手嘅?XD

死火....打錯字.....

想講單聲.....><"

星級玩家

muffy 發表於 2014-3-7 18:43
死火....打錯字.....

想講單聲.....>

我都以為你話要冇女先入得!入完比隻老虎鬧

黃金玩家

有無巴打知邊間廠出緊roxanne嘅upgrade cables?

4pin with 2.5mm TRRS male

進階玩家

想借個位問下問題。

話說我由TF10pro -> JH16, 聽demo時覺得JH13 & JH16比tf10pro係各方面都有提昇, 而比較咗一輪之後選定JH16。到收到自己果對, 一聽就覺得高音好矇, 低音有啲轟, even 煲咗一輪都係咁上下感覺。想問下大家覺得係咪demo高音反而會亮啲? 定係因為demo係舊JH13同JH16, 我果對係freqphase?

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

13 and 16 pro FP solve the coherency issue and the sound becomes more brighter (different to the old version)...Flagship Roxanne seems even better (i am not a Roxanne owner)....if have iem version interested to try

黃金玩家

老妖 發表於 2014-3-9 19:54
想借個位問下問題。

話說我由TF10pro -> JH16, 聽demo時覺得JH13 & JH16比tf10pro係各方面都有提昇, 而比 ...

舊版16pro高音係去得唔盡,新版唔知。
(Post76 Android 手機版送出)

銀級玩家

老妖 發表於 2014-3-9 19:54
想借個位問下問題。

話說我由TF10pro -> JH16, 聽demo時覺得JH13 & JH16比tf10pro係各方面都有提昇, 而比 ...

我由tf10 pro升上jh16 pro時都係咁,嚇到我hihi,以為就咁唔見一皮

一開機d聲又乾又濛,低音肥高音唔上,成個人灰哂...........

聽下聽下,起馬維持左成個月有多d聲先變好,而家玩左兩年幾,d聲真係無咩投訴

銀級玩家

新人報到,現用舊版JH16 PRO兩年幾,PLAYER剛轉ZX-1

個人感覺ZX-1幾夾16PRO,原因係16PRO搭普通PLAYER總感覺人聲乾,高音唔上,D聲都好機械添。搭左ZX-1 + CLEAR AUDIO + 感覺又幾好,人聲圓潤哂,低音可以潛好深,空間感又有....始終我都係凡人,吃下味精感覺都幾良好,出街唔使再一舊二舊,一部ZX-1夠做

黃金玩家

toywoof 發表於 2014-3-10 17:05
我由tf10 pro升上jh16 pro時都係咁,嚇到我hihi,以為就咁唔見一皮

一開機d聲又乾又濛,低音肥高音唔上 ...

tf10 pro升上jh16 pro, same road