設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kent~

[討論] ASG-2 用家請進

星級玩家

goodabc2010 發表於 2014-3-5 12:09
喱部野太多未知啦
但見佢有PRE-ORDER我又想狗衝

終於有人講齒音啦.

銀級玩家

要治本必需重口味

ykchow11 發表於 2014-3-5 16:54
終於有人講齒音啦.

用到"終於"
師兄好似有d野想講咁喎
不過ASG2真係有排煲

星級玩家

goodabc2010 發表於 2014-3-5 16:59
用到"終於"
師兄好似有d野想講咁喎
不過ASG2真係有排煲

No. I face this problem, too (more serious than W3). But I seldom find this 齒音問題 raised by users in any forums.
我仲以為只係我個人問題啫. (我套組合)

星級玩家

1. 0
2. Monster Gel
3. IPC with Cypher labs Theorem 720 Dac (Balanced out)

銀級玩家

要治本必需重口味

ykchow11 發表於 2014-3-5 17:42
1. 0
2. Monster Gel
3. IPC with Cypher labs Theorem 720 Dac (Balanecd out)

我fiio x5+asg2(原裝線,原裝灰雙節膠)
齒音我覺得靠煲.......
開頭聽陳奕迅既歌完全唔得,後尾煲煲下就有改善...
當然前端都有關係既.....不過小弟暫時未搵其他player比較
我諗要留番其他師兄講
ASG2絕對係大器晚成型耳機

星級玩家

goodabc2010 發表於 2014-3-5 18:02
我fiio x5+asg2(原裝線,原裝灰雙節膠)
齒音我覺得靠煲.......
開頭聽陳奕迅既歌完全唔得,後尾煲煲下就有 ...

我就用一條Copper鍍銀加 1% Gold 嘅 cable (From PlusSound)
前端影響都有網友講過 (話愈高分析力就愈明顯)
唯有努力邊聽邊煲.

高級玩家

kent~ 發表於 2014-3-3 16:07
源來咁少人用ASG-2 嘅

我早排試左幾鐘意asg2可惜我用緊ak100完全推唔起 用ching相頭部機試就好正,但可惜我接受唔到個size同外形

銀級玩家

要治本必需重口味

ykchow11 發表於 2014-3-5 18:13
我就用一條Copper鍍銀加 1% Gold 嘅 cable (From PlusSound)
前端影響都有網友講過 (話愈高分析力就愈明 ...

又學到野啦
我依家諗緊換唔換條銀合金線好
但又驚bass方面打好大節扣
SE5WAYR,HIFIMAN RE800

星級玩家

goodabc2010 發表於 2014-3-5 18:36
又學到野啦
我依家諗緊換唔換條銀合金線好
但又驚bass方面打好大節扣  ...

試條 Labkaxxx Silver Shadow (銀合金的, 有 cm 頭 version)
我對 IE 80 用緊, 中高音明亮咗, 低音冇少到重 firm 咗啲. (very good for IE 80)
最近仲出咗 Silver Shadow II.

鑽石玩家

天空 發表於 2014-3-5 18:33
我早排試左幾鐘意asg2可惜我用緊ak100完全推唔起 用ching相頭部機試就好正,但可惜我接受唔到個s ...

唉.....

我都想有部外形好又推到asg-2 嘅player.....

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jayjay + 10 + 10

查看全部評分