設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[請教] KEF T105

見習玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
見到 KEF T105 薄身 5.1 喇叭 好型咁, 又唔見有人開箱, 想問一下
呢套 喇叭 掂唔掂呢?

而家用緊 SONY 5.1 套裝, 衞星小喇叭, 因為唔支援 DTS-HD, 所以升級
因為套野好舊同埋太低級, 任何升級都肯定有好明顯進步
屋企個廳係長方形, 長18尺 X 9.5尺,  
睇緊55寸電視, 電視同梳化放嚮客廳中間,

請各位CHING 指教
THANKS

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

T系列只sell輕薄有型,聲效比2005差...
(KEF sales自己講)

科林玩家

2005.3 + SR5008啦
(Post76 Android 手機版送出)

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

walter0308 發表於 2014-2-22 14:05
2005.3 + SR5008啦

呢套可能已賣晒 la, 我買果時個sales 話得最後2 set, 我買左set, g 後好似有ching 都買左set....

科林玩家

sika 發表於 2014-2-22 16:52
呢套可能已賣晒 la, 我買果時個sales 話得最後2 set, 我買左set, g 後好似有ching 都買左set....  ...

Oh ........ 無貨了
MARANTZ-SR5008
OPPO 103D
F : KEF Q300
C : KEF Q200
KUBE 2
KHT2005.3
AQ Chocolate 1M
3M SUBWOOFER CABLE MEL M25122

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

2005.3 + SR5008完了, 之後可能仲有其他正野做優惠呢.

如果真係要升級, 強烈建議唔好玩衛星喇叭,
最低限度都玩細書架啦.

科林玩家

風仔風仔仔 發表於 2014-2-22 20:47
2005.3 + SR5008完了, 之後可能仲有其他正野做優惠呢.

如果真係要升級, 強烈建議唔好玩衛星喇叭,

$9990連5008 ,平呀ma !如果5.1書架就唔止呢個價!!amp都去左$6200!
MARANTZ-SR5008
OPPO 103D
F : KEF Q300
C : KEF Q200
KUBE 2
KHT2005.3
AQ Chocolate 1M
3M SUBWOOFER CABLE MEL M25122

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

樓主用開衛星喇叭。想升級。
更係提議好少少啦。
佢應該唔係經常升級既人。
買好少少。有排用啦。

科林玩家

係,因為我已經心思思

見習玩家

風仔風仔仔 發表於 2014-2-23 09:11
樓主用開衛星喇叭。想升級。
更係提議好少少啦。
佢應該唔係經常升級既人。

CHING 講得好到位, 真係俾多少少, 買好D 都唔多介意,因為我唔會好似其他CHING 咁, 經常升級
所以嚮AVLIFX 見到 KEF T105, 好型就上黎見各位CHING, 雖然佢比 2005.3 貴, 成九千
如果 T105 個 C/P 咁唔抵, 咁而家都應該諗下買 KEF 2005.3 了
另外, 咁個 AV AMP , 各位CHING 有乜好介紹呢?
應該唔會升級 4K TV 住, 如果暫定買 2005.3
SR5008 係咪一個好選擇呢?
定其他呢?
謝謝各位CHING