設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] 買左KEF 2005.3 <5.1> + SR5008 <平> 期待...SETTING !!各位C兄俾D意見呀

科林玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
今日去左星光行 買左KEF 2005.3 <5.1> + SR5008  總數 $9990
期待送貨中..........

AMP MARANTZ-SR5008
KHT2005.3
3M SUBWOOFER CABLE MEL M25122
Studio Pro speaker cable SFH-STUDIO PRO

呢個SETTING可以嗎????

請問如果我要買拖板買咩好呀??

唔知買咩BLUE-WAY好呢????

各位C兄俾D意見呀

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
小寶老豆 + 10 + 10
kc275 + 10 + 10 勁抵 !
poetrypoon + 10 + 10 絕對抵玩
momolee + 10 + 10

查看全部評分

科林玩家

仲有想問下十仔係咪插入PRE OUT <SUBWOOFER 1>
因為係PRE OUT有<SUBWOOFER 2>

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

SUBWOOFER 1或者SUBWOOFER 2都無所謂, 你插咗線部AMP就會detect到有插十仔喺度架喇~~!! {:9_423:}

啱啱買全套新機, 個人意見唔使咁急換拖板住先, 試吓自己聽吓用返幾個月睇吓有咩覺得唔足夠先好諗換嘢~~!! 至於BDP, 想好少少唔使換可以諗OPPO 103(二手都有), 想平玩慢慢upgrade其實1千幾百既大牌子嘢都已經可以. 總之唔使急玩, 慢慢聽慢慢睇上嚟中多啲毒聽多啲再諗都唔會遲~~!! {:9_426:}

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +10 收起 理由
小寶老豆 + 10 + 10 絕對認同
manKi + 10

查看全部評分

鉑金玩家

KEF 2005.3 <5.1> + SR5008  總數 $9990  <---  又真係OK喎

我見kef show room 話新年特價到9號, ching 知唔知佢仲有咩好野?

科林玩家

good88690 發表於 2014-2-7 11:40
KEF 2005.3  + SR5008  總數 $9990

問過blueway oppo103D 要4xxx 太貴啦!! 諗住入P記
(Post76 Android 手機版送出)

科林玩家

ykluk 發表於 2014-2-7 09:35
SUBWOOFER 1或者SUBWOOFER 2都無所謂, 你插咗線部AMP就會detect到有插十仔喺度架喇~~!!

啱啱買 ...

二手怕唔怕呀,Ching ?因為新手咩都唔識

鉑金玩家

walter0308 發表於 2014-2-7 13:42
問過blueway oppo103D 要4xxx 太貴啦!! 諗住入P記

oppo103D 要4xxx <---- 呢個價平喇

定係 103 冇 d 呀?

103 =/= 103d

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

walter0308 發表於 2014-2-7 13:43
二手怕唔怕呀,Ching ?因為新手咩都唔識

二手無咩好怕, 全港玩影音HIFI既CHING朋友好多都活躍於二手界, 唔係邊度有咁多錢換機買嘢~~!! 最緊要試清潔work唔work, 驚有事就搵啲仲有保養既, 通常真係玩影音既人錫機多過錫老婆, 小弟都買過唔少二手嘢, 都OK既~~!! {:9_423:}

至於值唔值, 就真係睇你個人要求, 有朋友仲用緊PS3睇片都覺得好夠, 呢度有CHING玩105都仲要犘埋又換diamond都仲覺得唔夠, 睇自己筆直做人, 唔使追因為永遠沒有最好, 只有更好~~!! {:9_425:}

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
mancarmen + 10 + 10 呢句要加分呀! 通常真係玩影音既人錫機多.

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

入門選馬仔!  正
加埋一皮到唔洗,低玩啦

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

KEF 2005.3 + SR5008 只係 9990 ... 實在抵玩 ... !! ... 玩音響唔好急 ... 要一步步享受一件一件新玩具過程 ...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kc275 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分