設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: muffy

[DAP播放器] 先拔頭籌: FIIO X5 開箱啦喂!

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

scene030112 發表於 2014-1-24 22:42
意味住x3會講88?!

我部X3MOD黎
相信未必賣到好價, 所以都係keep住算
我手上已經無8741 player, 可以當係留念

星級玩家

cklwong 發表於 2014-1-25 03:37
如果系個個樣都幾令

師兄等緊你D好野呀
我呢篇開箱見笑了!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2014-1-25 10:00
你講既demo機我都聽過, 好失望
但今日呢部改善左唔少

部 demo 機真係好心做壞事,唔係聽過部 demo 機我可能會一出就衝左!所以我真心多謝你身先士卒,一拳定音話同部 demo 機係兩回事我先敢行動!
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

星級玩家

Andykong 發表於 2014-1-25 11:16
部 demo 機真係好心做壞事,唔係聽過部 demo 機我可能會一出就衝左!所以我真心多謝你身先士卒,一拳定音 ...

其實我最初都15 16
不過而加唔止我一個話好左, 有幾個聽過既朋友都係咁講
都係果句啦, 我既評語都考慮左佢呢個價錢
所以師兄可以去馬, 不過聽感好個人, 最好試左先

進階玩家

只論音質x5 定sony zx1好

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2014-1-25 10:07
師兄其實我之前聽完都講過呢番說話
不過據聞正式版好過工程版好多, 同埋黎緊幾部DAP都係天價, 所以一於無 ...

仲有部 iBasso DX90 都唔算天價既就,但我唔想用返 DX50 既殼/US/電,我覺得呢 D 都應該要  upgrade 埋,所以唔等佢了!

耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2014-1-25 11:19
其實我最初都15 16
不過而加唔止我一個話好左, 有幾個聽過既朋友都係咁講
都係果句啦, 我既評語都考慮左 ...

其本上我都 buy 試左先最好,但今次 Fiio 話明第一個 batch 得 2000 部,到第二個 batch 就要等到 3 月了,日日睇住 headfi 個邊既 World Tour 試機報告 (Fiio 主動寄機比 HeadFi 友輪住玩),確實是得難等,係部 Demo 機未調好聲就攪了 4 場試聽會出了小小事外,Fiio 呢次 launching 做得幾好,令人好有期待,吊曬大家胃口!

銀級玩家

雖然X5呢個爐價錢平民但是聲音絕對可以和現在頂級dap比拼
如果x5上年出我會考慮901是否有多7000元咁好聲
但是無x3的experience,fiio又未必有x5咁高品質的產品

銀級玩家

muffy 發表於 2014-1-25 10:09
我部X3MOD黎
相信未必賣到好價, 所以都係keep住算
我手上已經無8741 player, 可以當係留念 ...

小弟魚見覺得x5無需要Mod

銀級玩家

金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

Andykong 發表於 2014-1-25 11:44
其本上我都 buy 試左先最好,但今次 Fiio 話明第一個 batch 得 2000 部,到第二個 batch 就要等到 3 月了 ...

i heard the new ver. demo will only be available at march, along with the second batch?