設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[耳機配件] Monster beats pro upgrade插和綫是否值得?

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
近日入手monster beats pro, 心㡾㡾的欲upgrade 綫和插,未知各師兄有否經驗,心目中是viable headphone cable and oiyida插,(因monster 耳機孔較特殊,大致上只有oiyida才可插入,有疑問因本身monster已是綫的專家,我們去upgrade會否徒勞無功?
Han

新仔玩家

唔值得!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄覺得現在的beats pro差了什麼?

高級玩家

正如hiyori版主提出嘅問題,
換線應該針對成套系統嘅不足而換,有得試清楚當然最好,
如果無得試,你要好熟悉將會用嘅線材特性同set野夾唔夾,
相信不少有玩換線嘅師兄都有過用唔夾嘅高階線,出到黎把聲仲衰過原裝線嘅經驗

Ps. 我對monster係線嘅專家呢點,有保留...

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
clyuen76 + 3 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

多謝各位師兄意見,總的說各師兄算是理性玩家,我那類是冇個樣整個樣,一日都沈醉Dly的樂趣,再者這upgrade總算是affordable(兩個插約二百多元,綫約三佰多元,總算是名廠高檔用料,佔耳機約4一5份價錢)做完就享受那份滿足感。不過各師兄言之有理,若另類器材級數未能配合,越做越哀都極有可能。再者同意今日的monster並非線專家,綫的製造,已大幅的被超越。
Han

鉑金玩家

廠綫可考慮 furutech 的 ADL 出品 iHP-35B 價錢應該約6-700
http://www.adl-av.com/products/cables/headphone/

高級玩家

han 發表於 2014-1-24 21:25
多謝各位師兄意見,總的說各師兄算是理性玩家,我那類是冇個樣整個樣,一日都沈醉Dly的樂趣,再者這upgrade ...

其實如果你係中意diy果份樂趣,又唔介意條線嘅支出,
咁試下又無話咩嘅,頂多條線唔岩用者,
亦有可能對你黎講,真係有提升都唔定呢。
玩呢d最緊要係無後悔同玩得開心!

只不過當你主題問到“是否值得”,大家當然要從理性角度分析一下件事咁話啦

星級玩家

多謝各師兄意見,真是言中有物,小弟獲益良多,又剛淘了aune膽耳擴,試機復再向各位報告。
Han

星級玩家

sw69 發表於 2014-1-24 22:29
廠綫可考慮 furutech 的 ADL 出品 iHP-35B 價錢應該約6-700
http://www.adl-av.com/products/cables/headph ...

感謝師兄提點,不過monster 耳機插口十分獨特,插的要求特高。該furutech 插未知插唔插到。若要買的話必然要帶耳機去試插。
Han

鉑金玩家

han 發表於 2014-1-25 00:05
感謝師兄提點,不過monster 耳機插口十分獨特,插的要求特高。該furutech 插未知插唔插到。若要買的話必然 ...

放心肯定插到 ,條綫係設計俾 beat 系列用的 , ADL 的綱頁內有說明