設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 阿正

[Jazz & Classical] 【Jazz Themup once more 】【 個人感覺分享 】

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

clyuen76 發表於 2014-1-20 16:31
它的成功把小琳受歡迎的程度推上高峰,發燒友甚至把小琳帶進發燒碟的殿堂!
唔好吹到過晒籠好喎!師兄!{:1_343 ...

我E句嘢冇咩立場,衹係以事論事姐,係師兄你自動對號入坐想當然姐...........你唔鍾意隻碟未覺得我讚小琳囉

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
momolee + 10 + 10
sanyoboy33 + 10 + 10
jkd_ryan + 10 + 10

查看全部評分

銀級玩家

sunboy 發表於 2014-1-20 16:04
少見多怪............

咁你咪當比負評尐ching個個都行衰運買到隻雞碟.
比好評尐ching個個行好運.買到好碟囉.
大家開心!
不過依隻如果叫錄音好同唱得好.
咁都我真係唔好再買本地碟喇.
至少聽左二三十年揩花.
原來木耳到聾左都唔知.
http://karryykwai.blogspot.hk/

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

伏喱哩 發表於 2014-1-20 16:52
咁你咪當比負評尐ching個個都行衰運買到隻雞碟.
比好評尐ching個個行好運.買到好碟囉.
大家開心!

咁師兄你話係未係囉,你有你張揚,我有我立場,我不嬲我行我素,唔多受人影嚮,啱聽俾下分,唔啱聽算數,免傷和氣,亦唔想揾交嗌!

評分

參與人數 9威望 +90 金錢 +90 收起 理由
阿正 + 10 + 10
agic + 10 + 10
jims1000 + 10 + 10 絕對認同
sanyoboy33 + 10 + 10 絕對認同
guly + 10 + 10
CDR + 10 + 10
lamwaikit007 + 10 + 10

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我又吾覺小琳唱得差,比起現今本地活躍於樂壇的歌手,算是不錯了。我就聽歌多,聽hifi?
各人有各人喜好,我喜歡的其他人未必喜歡, 我就聽左三十幾四十年歌,乜鬼都聽下,雖知放開一些,接受多些,得著就多一些,個人亦會開心些。

評分

參與人數 11威望 +110 金錢 +110 收起 理由
alexming0101 + 10 + 10
jims1000 + 10 + 10 認同
阿正 + 10 + 10 用家心得
sanyoboy33 + 10 + 10 用家心得
newdali6 + 10 + 10
sunboy + 10 + 10 幾中肯
agic + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

新仔玩家

sunboy 發表於 2014-1-20 16:41
我E句嘢冇咩立場,衹係以事論事姐,係師兄你自動對號入坐想當然姐...........你唔鍾意隻碟未覺得我讚小琳囉 ...

師兄!我都係以碟論碟啫!邊個先係對號入座,大家心裡有數!

2萬

白鑽玩家

clyuen76 發表於 2014-1-20 17:37
師兄!我都係以碟論碟啫!邊個先係對號入座,大家心裡有數!

照你咁講,我地未應該好鬼啱Key............

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

喜歡小琳就會買入!正所為咸魚清菜
各有喜愛!今次隻碟可能冇上次咁出色!
不過未去到負面咁可怕!

評分

參與人數 9威望 +90 金錢 +90 收起 理由
momolee + 10 + 10 絕對認同
阿正 + 10 + 10 用家心得
alibabar + 10 + 10 絕對認同
agic + 10 + 10
sunboy + 10 + 10

查看全部評分

sanyo

1萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

sunboy 發表於 2014-1-20 17:16
咁師兄你話係未係囉,你有你張揚,我有我立場,我不嬲我行我素,唔多受人影嚮,啱聽俾下分,唔啱聽算數,免傷和 ...

吉版主即系吉版主!
有point有理由!有立場!

評分

guly + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

sanyo

鑽石玩家

sunboy 發表於 2014-1-20 13:35
很好很好,不得不讚一讚76大部分高質素的版友,因為有他們的存在,76才漸漸為大眾所熟悉,為人所津津樂道,我亦 ...

喜歡CHING你說"....那些千篇一律,無的放矢的批評和那些無病呻吟的言論,都是來自一些新版友和平日沉寂的唯讀派...."
我其實亦有同感, 只是知道一回應便有機會俾位人上, 難得CHING敢做敢言,佩服!

其實好奇怪,呢隻碟如果差嘅, 究竟差係邊? 好似冇乜具體評語 e.g. 人聲太亮? bass太重? 樂器定位混亂? etc. 我都希望其他CHING可以指出來,而不是簡單說"失敗"就算

(唉, 預咗俾人插....)

評分

參與人數 12威望 +140 金錢 +140 收起 理由
alibabar + 10 + 10
alexming0101 + 10 + 10
sanyoboy33 + 10 + 10 絕對認同
CDR + 10 + 10 絕對認同
jims1000 + 10 + 10 認同
lyfedpmp + 10 + 10 絕對認同
newdali6 + 10 + 10 絕對認同
sunboy + 10 + 10 一定要加分
Ken704 + 30 + 30 用家心得
阿正 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

sanyoboy33 發表於 2014-1-20 19:07
喜歡小琳就會買入!正所為咸魚清菜
各有喜愛!今次隻碟可能冇上次咁出色!
不過未去到負面咁可怕!{:6_238: ...

無錯
無上次咁好者,但都係買硬架勒,呢D都唔聽廣東歌仲有咩聽呀......
不過聽CD 呢D覺有覺喜好,唔岩聽既都無話一定要聽佢
但我覺得胡小姐起碼仲好用心去做一隻CD,唔係得把口 "我好鍾意唱歌,我好熱愛音樂個D ON 9"
雖然唔係隻隻都有買佢,但JAZZ THEM UP 我一定會支持下

評分

阿正 + 10 + 10
sunboy + 10 + 10

查看全部評分