設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: LCCI

[藍光播放機] 飛記9700 出DTS HD (#26新Firmware報告)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

LCCI 發表於 2014-1-20 09:23
睇完你個post....立即走去買條3米 hdmi 線 玩雙輸出!

果然問題解決左....好流暢.......一陣寫信去飛記 ...

唔洗同飛記講有呢個bugs,你睇清楚說明書,hdmi1去電視,hdmi2 avr去amp,官方建議是同設定是用雙hdmi的,但我都同飛記師父講,雙hdmi,如要設定個amp好麻Q煩

AV AMP: PIONEER SC-LX904
POWER AMP: CROWN CT8150
BDP: PIONEER BDP-LX800
TV: SONY 65X8500B
OPTOMA UHD51
RYTHMIK E15
JBL ARRAY 1000(F)
JBL ARRAY 880(C)
JBL CONTROL 28(S+SB+TF+TB)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wadee 發表於 2014-1-20 11:01
唔洗同飛記講有呢個bugs,你睇清楚說明書,hdmi1去電視,hdmi2 avr去amp,官方建議是同設定是用雙hdmi的 ...

D 師父當然解決唔到啦,因為係軟件問題,雖然轉左雙HDMI 輸出就無事,

但都想佢FIX 晒D BUGS...

所以己經做左野,睇佢點REPLY
DENON X3600H
DALI IKON 6 MK II
DALI IKON VOKAL 2 MK II
DALI IKON ON WALL MK II
SUNFIRE HRS-10
OPPO 103D
PS4/PS3
Sony BRAVIA XR 55X90J
LG 55UB9500

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

我諗飛記已經放棄這部機,9700的3.92ver已好耐冇update過
RYTHMIK E15

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wadee 發表於 2014-1-21 08:49
我諗飛記已經放棄這部機,9700的3.92ver已好耐冇update過

我都係努力試下complain...希望有更新啦....打幾隻字造福人群

評分

參與人數 1威望 +120 收起 理由
小瑟 + 120 一定要加分

查看全部評分

OPPO 103D
PS4/PS3
LG 55UB9500

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

LCCI 發表於 2014-1-21 09:10
我都係努力試下complain...希望有更新啦....打幾隻字造福人群

祝你成功,有好消息通知我
RYTHMIK E15

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wadee 發表於 2014-1-21 10:10
祝你成功,有好消息通知我

今日有新updated firmware

philips bdp9700 v4.19 firmware,

要試下解唔解決到先
OPPO 103D
PS4/PS3
LG 55UB9500

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

LCCI 發表於 2014-1-22 15:39
今日有新updated firmware

philips bdp9700 v4.19 firmware,

我都update左,你試完話我知
RYTHMIK E15

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

我 update 咗但應該都解決唔到 !

所以我都玩双 HDMI 解决晒 !
L G OLED 65E8P,PS Audio P 12,Zappiti Reference,Pioneer SC LX 904,Bladelius Thor MK 2,KEF Reference 201/2,KEF R200C,JBL Control 25-1,Audioforg AW25,J L Audio F 112!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Update 完,

有小小comment....
一update完,試播bluray disc 有死機情況,重新開新再播放就無問題。

用philips remote app 控制9700,死機情況有改善(無咁易死機),上一version 當play 緊cd時,突然用remote app,會令9700 死機。

但由network 囉NAS 既wav 檔案,有機會死機。(關掉電視機,9700 用rca 駁去amp到,用philips remote app 選nas 的歌),可能係我本身著住電視機用緊hdmi,突然轉 rca 同關電視機聽歌引致9700 突然轉mode。

其他功能有待測試

評分

參與人數 1威望 +120 金錢 +120 收起 理由
小瑟 + 120 + 120 精彩報告

查看全部評分

OPPO 103D
PS4/PS3
LG 55UB9500

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

good88690 發表於 2014-1-15 16:47
如果唔用兩條hdmi, 用一條的話, 咁就唔選BITSTEARM, 唔用amp解, 用返9700去解 dts hd, 應該沒問題的.

咁樣好似唔係好岩喎, 唔行BITSTREAM出部AMP, 咁就唔會用到部AMP既HD AUDIO解碼, 好小人會咁做, 始終 AMP既解碼應該會好過BDP既!!!

呢個CASE我有小小懷疑係部PLAYER問題, 不過我真係有小小睇唔明師兄既問題, 因為一套西片BR, 應該都係得一條英語原裝對白係會朕 DTS-HD的, 你轉聽返英文先有DTS-HD係好正常架喎!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.