設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[重低音] sunfire,Velodyne真係咁好?

銀級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
在友誠試sunfire HRS 12,十仔離我2-3尺,試蝙蝠俠,小丑打銀行
穿玻璃果,完全唔掂,跟後散彈槍好小小,十仔咁近一d掃腳感覺都無
又在花園試 Velodyne spl 1000i, 十仔離我8-9尺到,試u571,深水彈
爆過唔係咁勁,低頻收得好快,試這2隻是爬好多文先試
現用傑士12吋,係家中睇小丑穿玻璃果,我老婆嚇一跳
我要既係打打打心口果隻
請問MK mx250現在價位幾多

進階玩家

hrs同spl都係兩間廠既普及形號,價錢大眾化用家普遍接受,要求高可以試佢地既tseq同dd系列.
市場上亦大把hi end品牌subwoofer,睇你要求去到邊同預算,

進階玩家

1# kit2005
水 HKD12K-13K
行 HKD18K-19K

銀級玩家

hrs同spl都係兩間廠既普及形號,價錢大眾化用家普遍接受,要求高可以試佢地既tseq同dd系列.
市場上亦大把hi end品牌subwoofer,睇你要求去到邊同預算,
myminihifi 發表於 2009-8-13 17:33

問題係以上2隻都係8k到,我隻傑士4k到,感覺傑士好d
買喇叭要用耳去買,唔係用眼去買
本人係實際形,hi end品牌subwoofer係好,但係都要講自己既能力

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

會唔會鋪頭地方大, 試唔真

銀級玩家

我都有咁想過

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

Velodyne spl 1000i should be good enough .....

i have spl800 before , i used for 200ft. area , its always better than enough . i think there is setting porblem for sure . if the setting not okay , nomatter how hi-end woofer can't perform well  .

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

我都有咁想過
kit2005 發表於 2009-8-13 18:11

第一sunfire係唔會掃褲脚
第二友誠地方大,大多野同你企得太近拾仔,唔能夠比擴散
第三一隻好拾仔,係應該做到隱形,而唔被你發覺!
傑士個種係肥同慢.......係大多數情形下都係胡胡聲!
不過聲音係好個人,最緊要自己耳仔收貨!
如果你要下下打心口,只有mk啱你口味

銀級玩家

狐滴

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

其實好多時去出面d一般鋪頭聽嘢,好多時都聽唔出d器材真正實力或者聽唔真.
同一個型號,要去多幾間不同鋪頭聽真d.但最主都係聽件器材嘅特性.
最後都係可能要靠自己經驗再判斷件嘢入到自己屋企發揮如果.( 唔係就唔會有買錯嘢依回事 )
由其出邊面試Subwoofer ,crosscover , 擺位,場地 ,喇叭配合等 .真係好難見真章.

進階玩家

環境好影响質素,你不如抬自已隻傑士去AB比較下就知啦,找個朋友有sunfire,Velodyne去佢到試下,問是冇結果既,如果以你所講既表現傑士點會賣平禁多,sunfire,Velodyne點會禁多人買呀,