設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: terryc

[後級擴大機] 窮入門,窮新手只能開別人開過的箱……(updated p.13)

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

ctmk 發表於 2013-12-30 09:49
總之你地嘅真正身份係好"身手",唔係新手

其實唔關我事嫁............
No Music No Life

鑽石玩家

beerboy 發表於 2013-12-30 10:13
其實唔關我事嫁............

CHING唔好介意
小弟為D真正入門新手窮人出下聲姐,佢地周不時睇咗呢類post以為真係有入門資料點知中伏
呢排見咁多窮人post忍唔住騎劫下講多兩句,有怪莫怪

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

ctmk 發表於 2013-12-30 10:35
CHING唔好介意
小弟為D真正入門新手窮人出下聲姐,佢地周不時睇咗呢類post以為真係有入門資料點知中伏{:6 ...

其實毛咩野中唔中伏既.....新手窮人一步到位先係最慳錢的方法......

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
agic + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

patkwok 發表於 2013-12-30 08:59
樓主,多口問句,你post個日本網要買野難唔難攪?

好似首領話頭,一啲都唔煩

不過,如師兄初初幫襯,除左打一個電話落order外,要同時準備貨品之金錢(包括運費),老闆會收錢後才落實order 比此日本公司

空運到港通常兩星期內交貨,貨到上公司驗收,試機!如有機問題,老闆有師傅作follow up action!!

小弟可能lucky, 買咁多件貨都未試過有問題,而小弟自己覺得貨物比香港二手舖的condition較新,同精神!

所以小弟才跟住首領佢地放膽幫襯
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

agic 發表於 2013-12-30 09:32
你班 窮人 丐邦势力入侵东形

小弟無啲咁情況!!

得首領,The God of Yamaha 才做倒
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

beerboy 發表於 2013-12-30 09:35
係樓主咁大面先有嘅服務...

抬首領洪富姐

小弟自己平日搭垃圾only

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ctmk 發表於 2013-12-30 10:35
CHING唔好介意
小弟為D真正入門新手窮人出下聲姐,佢地周不時睇咗呢類post以為真係有入門資料點知中伏{:6 ...

當然唔會介意啦!

小弟就正正係師兄提及的“真正入門新手窮人”類別

要有各師兄門指點下才會成長

其實小弟接觸音響這玩意時間尚短,現在都係處於新手賽階段!希望師兄日後射住小弟

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

beerboy 發表於 2013-12-30 10:41
其實毛咩野中唔中伏既.....新手窮人一步到位先係最慳錢的方法......  ...

絕對認同

如自己未知想要什麼聲音取向的情況下就入曬成套“入門” 組合,到聽兩聽發現不合口味而升級,好易因少失大!

所以情願多啲去自己試或睇人地試新,二手機,從中尋找自己想要什麼!再而同自己set 要買高現在已滿意丿丨乛一個級別的target!咁情況下,入手的器材就可以玩耐啲,又唔洗身痕升級

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

terryc 發表於 2013-12-30 11:45
絕對認同

如自己未知想要什麼聲音取向的情況下就入曬成套“入門” 組合,到聽兩聽發現不合口 ...

我乜都唔識嫁..................

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

假到爆, 呢d偽窮人, 版主應該罰佢地攞兩部金仔出來抽獎。讚成請加分唔該。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
agic + 10 + 10 絕對認同
Lester + 10 + 10 打倒hifi 霸權~~

查看全部評分

CDP: Lite CD22
AMP: Denon PRA 1100, POA 4400 MONO BLOCK
SP: JBL 4312A
PC, SC, IC 丐幫雞線
CAS: i5 ASUS STX

一生追求冷硬標