設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: jaffeinism

[請教] USB貴線係米真係有效?

進階玩家

旅日HeadFi小兵

jaffeinism 發表於 2013-12-12 18:31
2千零學費都幾擇洗...

二手入,三手出,唔死得幾多。你完全沒有任何朋友有得借?
imac -> Antelope Zodiac Gold ,
404LE x 007ta
WA2 & Corda Sym.2
ED8, T1, PS500, Mpro, DT880p, HD650, K702

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

laz 發表於 2013-12-20 21:35
二手入,三手出,唔死得幾多。你完全沒有任何朋友有得借?

有就吾洗問了... 同身邊的人講用2, 3千買條USB, 會俾人當你異類...

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

johnmo 發表於 2013-12-12 19:44
若是耳機為主,千多元USB已夠用,最多去到WW PT即可

再高級的聲音上有分別.但CP值已下降不少,唔抵玩

千多元USB已夠用

J兄有無咩推薦 ...

進階玩家

旅日HeadFi小兵

jaffeinism 發表於 2013-12-24 01:28
有就吾洗問了... 同身邊的人講用2, 3千買條USB, 會俾人當你異類...

係呀,二千蚊條係異類,因為依家大家係玩一千美金起的,再要加木盒之如此類,所以玩咁普通的確係有少少異類......

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

laz 發表於 2013-12-24 11:53
係呀,二千蚊條係異類,因為依家大家係玩一千美金起的,再要加木盒之如此類,所以玩咁普通的確係有少少異 ...

J兄果然係USB壕, 千元美金U線話買就買, 欽敬欽敬~~~~

進階玩家

旅日HeadFi小兵

jaffeinism 發表於 2013-12-24 13:20
J兄果然係USB壕, 千元美金U線話買就買, 欽敬欽敬~~~~

你同我講緊?

其實不是豪不豪。若果豪就直接大升級啦。
通常大家的考慮角度是這樣:若已用緊三四萬的機,再上一級可能要七萬起甚至十萬以上。若俾唔起或唔想追,那你就只好玩盡你手頭的機。咁你用機價一半去升週邊,很多人都這樣做。

鉑金玩家

jaffeinism 發表於 2013-12-24 01:31
千多元USB已夠用

J兄有無咩推薦 ...

cardas clear, wireworld starlight,zontone 6n

都是聲音同價位不錯,2手亦易收易放一類

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
laz + 10 + 10 謝分享

查看全部評分

HIFI器材的功能就是還原錄音,僅此而已

進階玩家

旅日HeadFi小兵

johnmo 發表於 2013-12-24 18:59
cardas clear, wireworld starlight,zontone 6n

都是聲音同價位不錯,2手亦易收易放一類 ...

我仲爭扎緊買乜好。
之前有睇過下農夫。但「好在」日本無代理,用佢D線又要買盒,D盒咁重要海外郵寄就唔玩啦。

WW都係我目標,我仲爭扎緊買邊個系。John兄的意見如只玩Head Fi用到PS係咪有D浪費?
睇WW官網,就話PS同下一級的SS,差就係個頭,及是否純銀。
但個價錢差好鬼遠。1米PS要我4K,但2米SS我可以二千頭就有。

條SS個價好鬼吸引。
imac -> Antelope Zodiac Gold ,
ED8, T1, PS500, Mpro, DT880p, HD650, K702

銀級玩家

見到 WW 出 USB3.0 cable.
http://www.wireworldcable.com/products/114.html

Is it the future?
Schiit Jotunheim, Sennheiser HD600, Neumann KH120A, Tecsun PL-310ET.
ZiShan Z3, ---.

進階玩家

旅日HeadFi小兵

chowyeung 發表於 2013-12-24 22:03
見到 WW 出 USB3.0 cable.
http://www.wireworldcable.com/products/114.html

都算係,新電腦開始無USB2啦。

不過USB3頭都可以被2直接用,呢個係USB3的(唯一)好處。