設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[電源線] 樂聲VT60電源線問題

黃金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
請問有冇師兄知道有乜iec尾啱部機用,因為剛從ssp買咗條ww現成線呢換,iec係用star好似係4781之類,但係跟本就插捨入部機,應該係個尾插大過頭,請問有冇師兄有其他現成線或細嘅尾插可以介紹(求其一條真頭雞缐反而插得入冇問題),thx!
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

師兄肯定隻 STAR IEC 尾 的 size = 4781?
師兄去 VT60 機背,睇睇個 IEC 公座個扣拆唔拆到。
拆到就應該入到隻 STAR IEC 尾的。
以前 D model 係拆得的。
如果唔得就返高明叫肥仔幫你換隻 P597 尾了。

黃金玩家

plnl88 發表於 2013-12-10 02:47
師兄肯定隻 STAR IEC 尾 的 size = 4781?
拆到就應該入 ...

應該無睇錯,一定係star iec,試咗好多次都插唔到,機背個扣應該可以拆,不過真係冇辦法最後一步先拆,我係響師兄你講呢間買,佢哋話呢個star係店內最細的,師兄講嗰個尾佢哋有冇得買呢?請問師兄可唔可以貼幅相睇吓呢,無言感激 thx!
50 字節以內

黃金玩家

plnl88 發表於 2013-12-10 02:47
拆到就應該入 ...

請問師兄p597,係曲頭定直頭嚟呢?thx!
50 字節以內

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

VT60同VT50同VT30既IEC都有少少唔同, 建議CHING拎條原裝線去SSP華X睇吓度吓配吓~~!!

小弟之前見過IEC, 估應該用曲頭可以, 買咗個類似咁既曲頭:
http://hongkong02.rs-online.com/web/p/iec-connectors/2935891/

結果係........衰咗, 呢個曲頭入到個IEC, 但係IEC邊有舊嘢頂住個頭入唔晒扣唔實.....

所以將會買返個類似咁既曲頭:
http://hongkong02.rs-online.com/web/p/iec-connectors/0488905/

呢個應該唔會頂.....我估......都係要試先得~~!!

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +9 收起 理由
WildKid + 9 + 9 用家心得

查看全部評分

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

iwc 發表於 2013-12-10 03:42
請問師兄p597,係曲頭定直頭嚟呢?thx!

P597 係直頭。個 size 比 4781 細。
個樣同你隻 star 應該差不多。
P597 係專用係 Pan 仔換到線的電視上的。
個扣其實無乜用。
只是一塊膠,拆左唔用都得。
高明以前有 P597 賣的。

黃金玩家

唔該哂各位大佬!如果攪唔惦個iec,換其他野算了,請問fuse有用嗎?不過高明好似無ip2得古河,古河得唔得呢,thx!
50 字節以內

1萬

黃金玩家

iwc 發表於 2013-12-10 13:39
唔該哂各位大佬!如果攪唔惦個iec,換其他野算了,請問fuse有用嗎?不過高明好似無ip2得古河,古河得唔得呢 ...

畫,古河支 Hidh-End Perormance Silver Fuse wz Rhodium cap
效果尚差 IP2 支鉑金 好遠。
原來我手上都有隻鍍左銠的 P597 閒置係度。
師兄你問下高明有無 P597 先。
佢無我可以讓左隻鍍左銠的 P597 比你。
亦可以借隻普通 P597 你試下岩唔岩 插先添。

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +9 收起 理由
WildKid + 9 + 9 一定要加分

查看全部評分

黃金玩家

plnl88 發表於 2013-12-10 14:06
畫,古河支 Hidh-End Perormance Silver Fuse wz Rhodium cap
效果尚差 IP2 支鉑金 好遠。
原來我手上都 ...

真係唔該晒師兄,一陣落去睇吓有冇先!
50 字節以內

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

水晶師兄真樂於助人.