設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: leo25

[討論] 算吧

高級玩家

peter 銷售手法我就不評論,我覺得佢把口係咁,又無人落閘用支槍指住你要你買!
至小我唔會覺得佢係間黑店,售後服務無問題仲覺得幾好,打電話返去問野肯答肯幫.
我唔會聽古典,都係聽人聲流行曲,部前級我仲好滿意
聽膽機求膽味,無味既膽機做咩要聽?

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +10 收起 理由
avlam + 9 + 10

查看全部評分

AV amp: Pioneer LX-73
CD : Cayin C-30CD
Pre amp: Sound Master 9V2
Power amp: Quad QMP mono
Speaker: Martin Logan Motion 40

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

leo25 發表於 2013-12-2 12:16
我唔係小氣亦冇唔like 呀
不過唔啱咀形, 所以我決定收聲啫

Taser 唔同啫!

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

bb2002 發表於 2013-12-2 13:30
peter 銷售手法我就不評論,我覺得佢把口係咁,又無人落閘用支槍指住你要你買!
至小我唔會覺得佢係 ...

Ok啦!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
ww1338 + 10 + 10
leo25 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

喜歡SM就買 就算1萬個人話俾你聽SM好 你一個人話唔好 買左返去都係自己受返
反之1萬個人話唔好 你一個話好 都係你買返去自己開心
佢D機咁多死忠必有其可取之處
我奈其何 奈我其何

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +10 收起 理由
siukit_siuhan + 10 絕對認同
tomtomsuccess + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Peter 份人太熱情太多野講姐, 但佢D機又幾好聲.
每一個品牌都有佢unique既聲音取向. 啱聽呼聽囉.
CDP: Lite CD22
AMP: Denon PRA 1100, POA 4400 MONO BLOCK
SP: JBL 4312A
PC, SC, IC 丐幫雞線
CAS: i5 ASUS STX

一生追求冷硬標

星級玩家

Peter sale到我唔敢再上去,上次佢話以家即買比discount你。下次再買一定冇得傾,最後講左三個字令我唔高興,語氣好強硬
「加硬你!」即係下次先買就加你價掛。。。
冇得平都唔洗加掛,同埋佢當時有幾個friends坐係後面,好似做妹咁好煩,佢不停咁講點勁點勁,個客買左部十萬既乜乜,都係唔惦要加左佢部前級先救得返等等。我只係想細心聽下先啫,咁嘈點聽真d呢。佢d機係唔錯,不過佢覺得你用咩野機都好都係垃圾,呢一點太自大了。唔知以為你部機攞左諾貝爾獎,但係所有組合有soundmaster就即刻唔同晒。以上係我個人感覺。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ww1338 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

QNAP TS-469L / dCS NB
dCS Paganini DAC / Paganini Master Clock / 大草牌 10m Rubidium Atomic Clock
Audio Note M6 mk3 Preamp
Mcintosh MC452 Power Amp
JAS Audio Odin Speaker

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

karsonkwan 發表於 2013-12-2 23:06
Peter sale到我唔敢再上去,上次佢話以家即買比discount你。下次再買一定冇得傾,最後講左三個字令我唔高興 ...

雖然我都有用佢D機,但我都開始去聽多左其他品牌,發現peter既機係缺乏左D野!佢最喜歡話其他品牌冇力,自己D機就最大力!係過份自誇!
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
ww1338 + 5 + 5 絕對認同

查看全部評分

Rega Elicit R
Spendor S3/5R2 SE

星級玩家

alanlee212 發表於 2013-12-2 23:12
雖然我都有用佢D機,但我都開始去聽多左其他品牌,發現peter既機係缺乏左D野!佢最喜歡話其他品牌冇力, ...

其實我都有用,唔可以話100%滿意,但係佢太over sale喇
QNAP TS-469L / dCS NB
dCS Paganini DAC / Paganini Master Clock / 大草牌 10m Rubidium Atomic Clock
Audio Note M6 mk3 Preamp
Mcintosh MC452 Power Amp
JAS Audio Odin Speaker

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實毒皇撐SM呢樣嘢己經成為76網嘅一部份,
而網內亦有好多不同品牌嘅忠實用家
:金仔、老麥、名、ONKYO、Atoll、YBA、山葉、敏力線.........
個人認為多D不同品牌嘅資深用家响到
交流下,過下料,講解一下該品牌之特質、如何能玩得更好,亦為好事,
也讓76網百花齊放,多姿多彩.
而且:音响跟本就無完美.