設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: alawlaw

[入耳式] Audio Technica CK-100Pro

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

這款耳機我也一直想買.考慮當中

星級玩家

我用sony pcm-m10 or DX50 ( 壞咗仲未整好 ) + 我強烈推介美國HEADSTAGE 4G 耳擴 , 平/薄/靚/正 . 喺堅正 !!!!!! {:9_429:}

星級玩家

我用緊 SONY EX1000 / EBA-4 ; IE800 / IE80 ; CK100PRO ... 我自己覺得CK100 PRO 聲底好似 EX1000 但BASS較EX1000好 ... 但IE80換咗條銀綫後中高音改善咗好多 ... 我最愛仍然喺IE800 聲底真偉大 !! 最唔LIKE喺EBA-4 ... 自己小小意見不喜歡勿插 我真藏喺黑色MDR-E484 日本版針頭接近全新 + 888 ( 全部永遠的長放防潮箱 ) 仍然懷念讀書時SONY 484/888/575 , AIWA V99 / V77 ; TECHNICS 等等NON-入耳式耳機大戰戰雲密徺佈嘅情況 ...

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

scene030112 發表於 2013-11-14 12:42
ching們可唔可以分享下用set up推ck100pro

我出街hea聽咋, 唔好揾我做參考- -
曾經: DX100+wm, md R909
現在: 手機 sh-01d, tablet sh-08e, psvita(打機時)
家用: (無聊或煲機時) DA200

ck100只係我出街hea聽嘅耳塞/組合之一...
明日を掴むために !

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

alawlaw 發表於 2013-11-14 13:20
我用緊 SONY EX1000 / EBA-4 ; IE800 / IE80 ; CK100PRO ... 我自己覺得CK100 PRO 聲底好似 EX1000 但BASS ...

我入耳有FX800, EX1000, CK100pro, IE80, S2, 依家最常用嘅係EX1000
我覺得EX1000音色好美, 而且聽得耐都唔累, 好適合我長時間聽

ching係咪打錯左, 應該係XBA-4?
明日を掴むために !

星級玩家

thisismyname 發表於 2013-11-14 13:31
我入耳有FX800, EX1000, CK100pro, IE80, S2, 依家最常用嘅係EX1000
我覺得EX1000音色好美, 而且聽得耐都 ...

yes !! ching u are right !! EX1000 我第2最愛, 我依家用headstage 耳擴SETTING : Bass +2 , GAIN +1 , TREBLE 不變 堆EX1000 好咗好多 !!

星級玩家

thisismyname 發表於 2013-11-14 13:31
我覺得EX1000音色好美, 而且聽得耐都 ...

我嗰EX1000喺星際2樓光頭佬到換咗條銀綫, 整體效果不錯但最大問題喺果"定型"綫超難帶, 同原裝果條掙9斑 . 你可以去試下 !!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

alawlaw 發表於 2013-11-14 13:35
yes !! ching u are right !! EX1000 我第2最愛, 我依家用headstage 耳擴SETTING : Bass +2 , GAIN +1 ,  ...

嘛, 我唔鍾意整排名
因為我有嘅每隻耳塞耳機我都好鍾意, 佢地未必全面, 但有時唔同心情時, 聽唔同歌時, 轉下耳機, 總會有唔同嘅感覺, 揾到合適嘅配搭, 聽得開心, 對我嚟講就夠了

依家我出街主要係簡單舒服(聲音同配戴都係)為主, 條線我有時間就去試下, 但如果影響配戴感的話, 我就要考慮下
明日を掴むために !

專業玩家

星級玩家

Drunnktroop 發表於 2013-11-14 15:19
http://av.watch.impress.co.jp/docs/series/np/20111111_490273.html

真的非常感謝 !!!!