設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[影音配件] Wireless HDMI

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

今日走咗去買呢SET嘢,返到屋企試新機,真係WORK喎,我用嗰部係SONY HW50ES。係討論區見唔多人寫呢樣嘢,咁我就POST吓出嚟,唔知其他機支唔支援,不過睇外國網站,好多OEM的PRODUCT都話得,所以我最後都買咗。

唔知可以點放相所以唯有畀條LINK大家睇

http://www.flickr.com/photos/107 ... /72157637346451443/

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

C-hing, how the performance, how much and how to provide the power for receive side. Thanks!

銀級玩家

即係
Source-->wireless HDMI (T)..........wireless HDMI (R)-->unit
    HDMI CABLE                                                         HDMI CABLE

未又係要買多條HDMI?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

i think the theory behind this is you can have the source for example in living room and a monitor in bedroom without routing a 10-20m hdmi all the way from living room to corridor, through the door and to your bedroom.
i am just a humble and skint driver

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

mainly, it is for projector purpose without Long HDMI cable!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Interested. How is the performance??

進階玩家

各位CHING好呀,首先想講,我買呢部機的原因係唔想拉明線,或者重新佈線。而機就其有唔同的牌子,我係外國網站見到同一款話OK,所以咪買番同款。個價由1800至3500不等,按你的須要而定。我就買個兩入兩出。有五入二出,不過就貴D囉。

RECEIVER SIZE可以用USB或者火牛攞電。咁睇你的播放嗰邊有冇USB的插頭。

另外就係發射同接收器之間冇任何SETTING,只係兩邊駁埋就自動互通,都唔駛煩。

最多人考慮的應該係質素,我自己就未試實,因為部PROJECTOR都係新買,遲D再貼開箱文。不過我反而考慮3D播唔播到,答案當然係得喇,不過唔肯定係咪所有嘢都對應到,不過就要留意,如果好似我咁,駁PROJECTOR,咁你要諗吓點樣駁埋D器財。因為呢部嘢只支援到5.1,出唔到7.1,即係話你個SOURCE要有兩個OUTPUT,一個FOR呢部機,一個FOR AMP,咁先可以又7.1又3D,否則你就要部有3D的AMP先可以同時7.1,又3D。

可能我講得唔太清楚,如果有問題,可以留吓言,一齊研究吓。

最後想問,呢到可以點樣貼圖,等我再影D相出嚟,畀大家評價個畫質。

如果你部AMP未支援3D,咁你就要

進階玩家

跟機送一條CABLE,最多買多條就可以。不過一條20M HDMI同一條3M的HDMI,我就揀咗呢部機囉。

黑鑽玩家

師兄, 烤嘜廚?

進階玩家

$ @$%)