設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ivan_shan

[私人收藏] Pet Shop Boys rarity

鉑金玩家

psb 發表於 2016-6-12 12:29
知道師兄搵緊 Very 大碟,送你一首 psb 式慢歌 To Speak Is A Sin,my favourite, 好少人提 , 琴鍵音樂弦 ...

哈哈 , 正在找寻中,多谢师兄!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10 超正!

查看全部評分

鑽石玩家

好耐以前影咗嘅相,順便曬下,小弟小小專門 psb corner - 所有 psb 收藏至到 "Electric" 時期盡在此 ...

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +46 金錢 +46 收起 理由
takeishi + 10 + 10 一定要加分
ernietse + 20 + 20 nice pet shop uncles now corner~!~
tlsk + 10 + 10 精彩報告
Grandmaster + 6 + 6 精彩報告

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2016-6-14 14:33
好耐以前影咗嘅相,順便曬下,小弟小小專門 psb corner - 所有 psb 收藏至到 "Electric" 時期盡在此{:1_338 ...

能完整的把psb珍藏美观的摆放在一起,真是幸福极了 ! 如psb兄能每一张cd拍个近照 , 那就更好不过了

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
ernietse + 20 + 20 he is so lucky have so many space

查看全部評分

星級玩家

全新嘅 Very Relentless 及 Further listening 可能好難搵。

My "VERY" collection:

x

評分

參與人數 3威望 +26 金錢 +26 收起 理由
takeishi + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鑽石玩家

crazymandance 發表於 2016-6-15 10:21
全新嘅 Very Relentless 及 Further listening 可能好難搵。

黑膠另計,Very 嘅所有 CD 版本都應該係齊晒度啦 , 好懷念當年 Lego-style 嘅 Very 橙色 CD 盒 , 當買咗 Very Relentless 2CD 同 Very 嘅Further Listening 2CD 後, 就將 Lego 版佢放咗出去嚕....

評分

參與人數 1威望 +6 金錢 +6 收起 理由

查看全部評分

星級玩家

psb 發表於 2016-6-15 14:18
黑膠另計,Very 嘅所有 CD 版本都應該係齊晒度啦  , 好懷念當年 Lego-style 嘅 Very 橙色 CD 盒 ...

CD 版本我應該唔齊。 太約 1993 年尾 (Very 出咗後一年內)我見過一款係透明盒, 本 booklet 封面係跟 原本 Lego booklet 一樣, 應該係 Made in Holland, 所以我冇買到, 之後未見過了。後悔。有黑膠及 Mexico Picture LP.。

鑽石玩家

crazymandance 發表於 2016-6-15 14:39
CD 版本我應該唔齊。 太約 1993 年尾 (Very 出咗後一年內)我見過一款係透明盒, 本 booklet 封面係跟  ...

師兄,如果小弟冇睇錯,以前好多 psb 頭版 CD 好多都係 Made In Holland,冇記錯嘅話,小弟隻 Behaviour 頭版CD 應該都係...

x

評分

參與人數 1威望 +6 金錢 +6 收起 理由
Grandmaster + 6 + 6 超正!

查看全部評分

鑽石玩家

crazymandance 發表於 2016-6-15 10:21

唔知大家知唔知 Very 大碟有一首 hidden track, 好似叫 "Postcripts", 係 Chris Lowe 唱嘅, 首歌冇出現在tracklist, 但當首 Go West 完結後嘅幾分鐘, keyboard 先至會鬼鼠咁出現 , "I believe in ecstasy........ "

評分

參與人數 2威望 +16 金錢 +16 收起 理由
takeishi + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

psb 發表於 2016-6-15 15:51
唔知大家知唔知 Very 大碟有一首 hidden track, 好似叫 "Postcripts", 係 Chris Lowe 唱嘅, 首歌冇出 ...

你唔講我真係唔知和.

BTW~隻VERY大碟真係好鬼多封面. 最屎勿痕係出隻EU普通版. 封面印住個特別版張相. 呢個真係勁無柳.

評分

psb + 10 + 10 絕對認同 , 當時見到仲以為係老翻...

查看全部評分

星級玩家

psb 發表於 2016-6-15 14:46
師兄,如果小弟冇睇錯,以前好多 psb 頭版 CD 好多都係 Made In Holland,冇記錯嘅話,小弟隻 Behaviour  ...

我啲 CD album 及 CD singles 去到 Bilingual (1997)都係 Made in UK, 自從 Nightlife 時候先開始 Made in Holland.

My Behaviour CD, made in UK.

x

評分

Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分