設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: avav

[其他] 真係好鬼.........之首1000小時 33#

黃金玩家

gikifk 發表於 2013-11-6 21:47
條線太粗大好難放

呢條嘢又真係好鬼死粗架  
(好在唔係聲的)  呢點要留意囉

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

PROFRESSIONAL

黃金玩家

RE: 真係好鬼.........之首1000個小時 33#

正如我老友話頭 呢條野冇1000 個鍾都未見真章 (個衰鬼又冇點我 wor)
呢幾個月嚟日日10~12 小時咁煲佢 再加上用咗大拿拿300蚊的小工具幫佢手
近排發覺個中底真係有小小比佢嚇親 咁细個單元既書架仔都出到咁既聲
彈跳力明確 能放能收 全頻迅變伸延快上快落 不過迅變伸延佢細佬會有好多功勞
(呢D係多股單枝既特性) 中頻仲带小小甜 (係小弟最想要的) 仲有就係條線好鬼敏感
在前面轉過咩線 佢都會清楚咁向主人會報  小弟試過用兩條 3200 插 source
聲係前咗 但件頭大咗 分析力都差咗D 所以先前放咗條 WW SE 到尾都係要入翻佢
小弟成日都係咁 後知後覺 現在 3200 插 BDP WW SE 插DAC (咁既配搭小弟都幾滿意)
呢排成日左插插 右插插後 結論係一套野真係盡量唔好用兩條相同既線
因為每條線都有自己既特性 WW SE 插 CDP 同 DAC 就最正啦 呢條野細緻 高分析力
但力量唔夠 聲薄 如果用在 BDP 同 AMP 上會明顯唔夠條3200嚟 (聲音上) 畫就會有5巴仙左右優勢
小弟試過105 同 752 都係咁 所以我選聲音上既大大改善 放棄咗好小好小既畫質
3200 插 AMP 同 BDP 就最合適了 呢條野好平均 有力量 聲音厚實 伸延迅變特别出色
用在 BDP 度真係相當唔錯 因為 BDP 係行高清音效 有足夠既分析力 但聲音薄D
在互補不足下就出到理想既效果啦 76神線红腸插拖排同十仔質數都好得架
红腸 蒙 亂 一舊舊 (唔係一條正正經經的影音線) 所以有C兄話冰咗會好D 係正路既
冷者靜也 如果冰條 WW SE 真係揾你要都得喇~~~~~~ 以上呢D 8+1 up 既野只是小弟愚見嚟咋

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

avav 發表於 2014-2-5 16:01
正如我老友話頭 呢條野冇1000 個鍾都未見真章 (個衰鬼又冇點我 wor)
呢幾個月嚟日日10~12 小時咁煲佢 再加 ...

C Hing:  都想你 pm 我價錢同邊處可以買?

黃金玩家

Stanley5387 發表於 2014-2-5 18:48
C Hing:  都想你 pm 我價錢同邊處可以買?

OK C兄

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

avav 發表於 2014-2-5 21:14
OK C兄

Received!  Thanks so much!!!

黃金玩家

avav 發表於 2014-2-5 21:14
OK C兄

師兄,我都想知可否PM埋我呢?吾該曬!!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

不如係度開個價來丫~~~ 官方定價都好呀!!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黃金玩家

小瑟 發表於 2014-2-6 11:24
不如係度開個價來丫~~~ 官方定價都好呀!!!!!

9K幾入架 C兄

黑鑽玩家

愛上Post76

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

avav 發表於 2014-2-6 22:01
9K幾入架 C兄

LG  55EC 9300