設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: momolee

[電源線] 兩聲道岩用拖板

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

安菲 發表於 2013-10-28 23:12
jackt 兄 睇個樣好似好貴咁喎 大概幾銀?  果粒野係咪要插頭插尾呀?

QB8 大約一皮多,QV2 三千內,QV2 可以加好多隻,QV2 可插任何位,看你要甚麼效果。Venom PS8 + Venom Defender 約七千多,Defender 插落 PS8 頭位,一粒足夠。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

chuwing 發表於 2013-10-28 23:24
Jackt兄:你冇留意樓主個筆直呀?二至三千........應該夠買QB2玩下  
...

冇呀!我回安菲兄的 post 啫!  

你嘅 QB2 係乜嚟㗎? QB2 + QB2 = QB4?我記憶裏冇 QB2 呀!  

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

chuwing 發表於 2013-10-28 23:39
俾兩聲道建議用IsoTek Sirius以上級數;不過淨係拖板已經要四千(過左你筆直)重有條拖扳線呢?
經驗話俾 ...

>好似MS千零蚊果D就更係唔得啦......會扭曲你ge人生觀!

不能同意更多!

MS千零蚊要有效果, 後期要加好多野, 又加石又換線都可以救到D, 但最後出來個價就唔係兩仟幾架啦。

另外之前玩過MONSTER 有瀘波設計的, 不但效果唔明顯, 仲連累屋企跳左兩次水制, 後尾拆來看看, 哇, 頂, 中間要食15A電既銅片薄徹徹, ....咁死得~ 以後BLACKLIST佢~

進階玩家

jackt 發表於 2013-10-29 00:02
QB8 大約一皮多,QV2 三千內,QV2 可以加好多隻,QV2 可插任何位,看你要甚麼效果。Venom PS8 + Venom De ...

唔該晒 jactk兄

銀級玩家

beerboy 發表於 2013-10-28 17:58
Sine 唔好用黎聽歌啦...... av 就ok....

等我仲想買sa-5 英式

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

安菲 發表於 2013-10-29 01:37
唔該晒 jactk兄

如果器材唔多只有兩件的話,可以凈換一個 Sine 美式孖位;如果多器材的話,最好做幾條獨立線,效果最理想;最後沒辦法才使用拖板。

每款拖板都有其獨特的聲音,最好使用中性大電流的設計,理想的拖板不應有任何抑制,不應減少任何頻率的特性,做到透明和不影響其他設備為佳。但事實沒有完全中性透明的拖板,每個品牌都有其品牌聲音,所以選擇時需要配合自己的系統。現在有些拖板增加了電處的功能,還有些會有增強某些音效的特性,再有些會使用附加產品,各式其色。

我現在還使用著 Furutech e-TP60 拖板,這是一款平價而有功效的產品。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

momolee 發表於 2013-10-28 23:21
邊度有得賣?

http://www.mshdpower.com/

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

jackt 發表於 2013-10-29 00:07
冇呀!我回安菲兄的 post 啫!   

你嘅 QB2 係乜嚟㗎? QB2 + QB2 = QB4?我記憶裏冇 QB2 呀! ...

QB8大約一萬;樓主預算筆直三千......咪大約夠買兩個位=QB2 <<<( 技安數口最精)!
QB2最適合我呢類窮家仔又想玩高檔Hi end 野的欲望 不過QB2未有期生產
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

chuwing 發表於 2013-10-29 10:29
QB8大約一萬;樓主預算筆直三千......咪大約夠買兩個位=QB2

入titan同nova啦你......
No Music No Life

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

beerboy 發表於 2013-10-29 10:38
入titan同nova啦你......

技安兄參考吓!