設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[主題新聞] 【網站遊戲】EOps送你 NOISEZERO O2+ 超舒適折疊式耳筒(截止)

版務總管組

76管理團隊

76 榮譽VIP勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
史上第一對用上美國全新 Comply™ Premium Headphone Pads 的貼耳式耳筒,而且配備發燒級的雙振膜單元既EOps NOISEZERO O2+,我地特攻隊員Muffy兄已經率先試玩。依家EOps就將呢隻咁舒適既NOISEZERO O2+送比我地76既師兄們勒。大家留意內文勒!!

遊戲玩法留意新聞中心發佈:http://www.post76.com/wordpress/?p=45540

睇完新聞中心之玩法,快快回覆以下四點啦:

1. 正在使用的隨身聽器材?
2. 測試中的歌曲為?
3. EOps NOISEZERO O2+是史上第一對用上什麼品牌的物料做耳綿的呢?
4. 說出你"EOps NOISEZERO O2+耳機"的評價

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我又參加先!

Samsung Galaxy Note 2

2. 測試中的歌曲為?
任我行 - 陳奕迅 (The Key)
你是我的女人 - 胡琳 (Nice & Easy [Live])
Give Life Back to Music - Daft Punk (Random Access Memories)

3. EOps NOISEZERO O2+是史上第一對用上什麼品牌的物料做耳綿的呢?
Comply™ 定製的 Comply™ Premium Headphone Pads 記憶綿耳墊

4. 說出你"EOps NOISEZERO O2+耳機"的評價

其實平時好少會用On-Ear的耳機,因為一般上下班都好難收藏,主要都係用in-ear為主,家中數個On-Ear Headset都係For夜晚打機用而己,好少會聽歌,而EOps NOISEZERO O2+的折疊設計,真係非常適合放入我最常用的側身袋,所以亦提起我的興趣去試用,對上一次見到折疊式而又有興趣係某M字品牌,但實在太多假貨,而且通街都係,太過MK而無興趣,而呢對耳機搭上橫洲工業,成件事感覺非常Sporty!

我個人果頭就比較大,所以當初都怕帶上頭會唔舒服,但佢有得申長,放到盡就剛剛好了,而我一向有用Comply 出比in-ear的Tip,今次試過佢特別為呢對耳機的耳墊,我第一個感覺係,果然係Comply 出產,非常舒服,唔會太侷,試聽左十幾分鐘都無唔舒服,推算使用一兩粒鐘(車程)應該都唔會有太大問題!

聲音方面,因為屬於未到一千的價位,加上如果真係購買使用,也是返工放工為主,所以使用電話直接來測試,結果同預計一樣,Note 2已經推得到隻耳機了,隔音不錯,基本唔特登去聽都聽唔到CD WareHouse入面的其它聲音,先試任我行,音樂同人聲都好好,層次分明,絕對合格,然後再試你是我的女人,女聲比之前男聲更突出,後面的配樂亦好清楚邊件打邊件,比我家中千多元的On-Ear耳機好好多,實在喜出望外,胡琳把聲真係好甜,最後試埋 Give Life Back to Music ,電子聲好清楚,低音比想像中有力得多,我特別拿我用緊的耳擴出來試多次,真係加唔加都分別不大,有d估佢唔到,40mm 低音單元果然有料到,整體我比8.5/10分

最後總結一下,耳機收埋的方法真係好好,屈上去時,係Lock死左單方向的,推算唔會因為長期使用而過勞,同埋好多色揀,有我最愛的紅黑色,用上扁線方便收藏,L頭不易扯斷,真係好貼心的設計,作為千元以內的耳機,性價比非常高,有外型,有潮人代言,輕巧得來唔會影響音質,耳墊仲要用上Comply,一般手機都推得到,真係聖誕送禮佳品!

2013-10-30 12.51.45.jpg

2013-10-30 12.52.58.jpg

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

我有無得玩架?
但我已經聽左啦

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

muffy 發表於 2013-10-25 16:54
我有無得玩架?
但我已經聽左啦

呢個當然可以啦, 不過唔可以囉個REPORT來參賽之麻~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

阿定 發表於 2013-10-25 14:56
我又參加先!

等你REPORT呀~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

銀級玩家

SAMSUNG G4

2. 測試中的歌曲為?

EASON CHAN 任我行

Comply

昨天在CD Warehouse試了,耳機戴上的確十分舒服, 感覺非常貼頭, 隔音不俗, 耳機輕身, 用了10分鐘時間試聽, 都沒有不適. 聲音方面, 雖然只用手機試聽, 但力度足夠, 此機偏向人聲及低頻方面, 用來聽流行曲非常合適.

評分

參與人數 1威望 +24 金錢 +24 收起 理由
hiyori + 24 + 24 試玩心得+活動加分

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

只能望不能參加…可惜

今次試聽送耳機活動其實好簡單,只要試聽過寫簡單感想,就已經可以參加,76好希望可以搞多D呢類活動,而大家既支持都好重要架,大家熱烈D,我地就可以搞多D同類活動,係呢度我貼多次個試聽點俾大家,經過聽完,寫兩句,隻耳機就可能係你架啦。

參加方法
一. 首先你可以係下面既shop搵到隻耳機,包括左好多cd鋪,耳機店等等
試聽商店LIST如下(排名不分先後):

1. HMV – iSquare 分店
2. HMV – 中環娛樂行店
3. HMV – 銅鑼灣Park Lane 店
4. 尖沙咀 LCX – EOps 專櫃
5. 尖沙咀 THE ONE 8樓 Echo Boomer 耳機潮物專門店
6. CD Warehouse – 旺角朗豪, 將軍澳Popcorn, 觀塘APM, 沙田新城市, 太古城中心
7. 亦軒耳機 – 旺角總店, 灣仔店, 旺角星際店
8. DMA – 旺角星際店
9. Centralfield – 高登耳機專區
10. Comet Square – 灣仔電腦城
11. 禧利唱片 – 元朗
12. JC Media – 旺角星際店
13. 金聲耳機 – 旺角德發店
14. Music Cafe – 旺角星際店
15. Sky Earth – 旺角電腦中心店
16.恆源數碼 – 旺角總店

二. 然後就答下面4條問題

2. 測試中的歌曲為?

咁你就參加左,有機會羸到隻耳機架啦,期望大家既參加
…coming soon…
當你知得愈多,就會感到自己知得愈少。
當你覺得沒必要再去知道,你也什麼都不知了

"…的工作其實頗容易。我們不用冒險,卻可佔據道德高地,肆意批評他人的作品甚至個人。我們喜歡鬧人,因為寫者痛快、讀者過癮,但我們最終不得不承認的一點是,人家付出了心力的『垃圾』,意義還是比我們的批評大得多"
- Adapted from 「五星級大鼠」(Ratatouille), credit to 「單刀橫傳的反思」-

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ipod classic
2. 測試中的歌曲為?
少女時代 - GEE
Comply™
完全為一對為pop song而生的耳機, 小小體積但低音強勁, 回彈力強充滿活力。外形簡約時尚, 充滿時代感。此耳機在外形與質素方面取得不錯的平衡, 戴感舒適沒有局促感, 收藏方便, 性價比亦高。

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

sony xperia z ultra
2. 測試中的歌曲為?
    G-DRAGON - 撼動世界
    Comply™
    BASS夠力, 層次感豐富, 外形輕巧及新潮, 不帶半點苯重的感覺... 再加上EOps NOISEZERO O2+耳機附設MIC FOR IPHONE/ANDROID, 令使用上更加方便!!! I LIKE IT...

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

- HTC ONE
2. 測試中的歌曲為?
    - KEEP YOUR HEAD DOWN, MOONLIGHT, CRAYON
    - Comply™
   - 本人對耳比較大所以以往慣左用大耳筒, 初頭認為呢隻比我戴上會漏風同焗, 但真係相反WOR, 不但止合適之外仲要戴得
    好舒服, NOISEZERO都非常好, 唔駛推到最高音量都可以出到呢個效果.  
       聲音包圍感好強, 就算只係用電話播音樂聽出黎既感覺都好好, 將呢個耳筒既性能發揮得更細緻.
       戴完後我再按一下耳棉的確好軟, 長期配戴都唔會覺得辛苦.
       多顏色選擇既好處係唔需要只有黑色選擇咁單調, 一流.