設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chanchung23

[影音配件] 隆乳206-2. 入手一問

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

taianna 發表於 2013-10-24 12:12
唔該曬晶爺.
之前買左206..見你地話206-2咁正,又有興趣,想問下差吾差得遠呢?  ...

206-2 勁好多。

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

plnl88 發表於 2013-10-24 12:15
206-2 勁好多。

又要洗錢...

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

samuel8892000 發表於 2013-10-24 12:06
準備北上揾番件.順便揼骨.

我上次都係搵完件好嘢 跟住去福田揼返個靚骨,爽呀

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

大mo 發表於 2013-10-24 12:20
我上次都係搵完件好嘢 跟住去福田揼返個靚骨,爽呀

入好嘢又有好享受 正!!!
2 Ch 聲雅膽前加石後
聲雅膽CD机
BP OPPO 103
TV LG 9200 oled
AV amp Onkyo SC5530
AV Power amp Winner HD5250se +Emotiva XPR 200
AV speakers: Klipsch LR RP150M C 250C ATOMS RP140SA SR 140SA
Sub仔:JL F110

黑鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

plnl88 發表於 2013-10-24 12:10
Iec 尾個邊英,美式線都是一樣的。
所以係唔會反相的。

2)牆>>206>>>sine60a(美式)

回家現在用plan 2

tv就直接紅腸fuse去206

206就當然係講206-2 400倍啦

有新買新冇-2 就唔好買
TV.  :Samsung es8000, HDMi:Ultraviolet 6, AMP:pioneer 87 ,Rotel 1070, BDP :103D 前Wharfedale Monitor MFM7 中:Focal 1000cc , Sub: SVS & kk12012

星級玩家

咁多位師兄, 206-2 係邊到有得買? 我見大家都講到好正~~~

黑鑽玩家

我都係淘寶買

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

gtq528 發表於 2013-10-24 14:21
咁多位師兄, 206-2 係邊到有得買? 我見大家都講到好正~~~

快就走轉深圳華強北路

黑鑽玩家

大mo 發表於 2013-10-24 15:04
快就走轉深圳華強北路

不過有機會冇貨or 冇開
TV.  :Samsung es8000, HDMi:Ultraviolet 6, AMP:pioneer 87 ,Rotel 1070, BDP :103D 前Wharfedale Monitor MFM7 中:Focal 1000cc , Sub: SVS & kk12012

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

chanchung23 發表於 2013-10-24 16:19
不過有機會冇貨or 冇開

相信好大機會無貨
我係淘寶11號買~~等到 18號先發貨~~賣家話工商趕工中
23號先收到~~~

尋晚終於用番套入門級 7.1 AV 試 ( ONKYO 626 + DALI FAZON SAT 7.1 )
駁紅腸入 LY + CHEAP CHEAP 濾波
一番嚟即駁聽歌~~木耳~~~好似唔太明顯~~低音係好似多咗好多 ( 無開 SUB 仔)~~~空間感都係好似強咗
木耳唔太肯定~~所以上嚟問206-2 強咗係邊?!

零晨諗住 FULL SET 再試~~~ONKYO 626 + DALI FAZON SAT 7.1 + 震震 + 環影 600流明LED
再三用大上海試~~~~~~~~已經第三次試~~~原則上內容都背得出~~~但比佢配樂~~音效好想繼續睇落去
感覺包圍感好咗好多~~~配樂好有感染力~~~成大器同知秋再遇果幕配樂感染力攪到個人好 SAD~~~唔覺唔覺睇到日本仔入侵上海~~~~~~身痕轉試第三套
超人 : 鋼鐵人~~~呢太本身無諗過咁快翻睇~~6月先睇完 IMAX~~感覺打到好亂~~睇3D 睇到眼花
純諗住試機~~~~但一開~~~WOW~~~啲包圍感定位好強~~忍唔住睇晒~~睇到今朝 5點幾

講埋畫面
無用 W1070 試~~拖唔到 3米後面咁遠~~~用大陸機 環影 600流明LED 720P 試
呢部嘢試機時一開機會光好多~~買咗後兩日發覺原來之後會暗番~~~心諗 PK~~唔通中伏
後來換咗2.0增益幕比佢 + 換條好啲嘅電線 + 濾波拖板~~已經非常大改善光好多~~
不過用嚟睇戲都係爭啲~~之前會睇睇下瞓著
尋晚插206-2~~明顯再光咗立體咗~~COLOR 多咗~~接近 W1070 8成~~所以尋晚可以睇到5點幾~~