設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: patkwok

[入耳式] 【號外】Westone W4R做緊特價

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

dio 發表於 2013-10-3 15:47
我比佢CANCEL左之後..就冇晒個勝慾買了..XDDDDD
(其實我超LIKE W4R..真係好想有..但遲D睇吓點先..
我又唔 ...

W4R曾經係我最愛之一, 不過而加科技咁先進
佢應該跌到10名之外...
今次估唔到幫朋友買都可以搞成咁...

CK100PRO好得呀, 不過難控制, 需要精細既推力
加油慢慢玩~

星級玩家

muffy 發表於 2013-10-3 16:47
W4R曾經係我最愛之一, 不過而加科技咁先進
佢應該跌到10名之外...
今次估唔到幫朋友買都可以搞成咁...

HA.. 需要精細既推力.. HA 死火...
我得部SONY PMC D-50同 KORG DS-DAC-10..
由佢..遲D先算.. 等SONY部新ZX1 PLAYER..

星級玩家

dio 發表於 2013-10-3 23:32
HA.. 需要精細既推力.. HA 死火...
我得部SONY PMC D-50同 KORG DS-DAC-10..
由佢..遲D先算.. 等SONY部新 ...

D50夠做, 但個味道都個個喜好都唔一樣

專業玩家

"聽聞"CK100PRO即將停產
日本果邊已經都減緊價

星級玩家

尼間EarphoneSo​lutions.com仲好意思係咁SEND D PROMOTION EMAIL過黎..
正人渣..
我真係要執執D英文去開外國POST唱衰佢..

專業玩家

小弟跟左呢個Post都有一段時間, 由於小弟自己都算有唔少外國既網購經驗所以都想出黎分享幾句

鑒於有師兄表示Earphone solutions個邊話明明寫左有Free Shipping但點解最後無Free Shipping呢個問題, 其實情況同係香港買美國Amazon貨品情況一樣, 個Free shipping係imply做domestic shipping,係呢個case內面即指美國Local shipping;
至於有關"FREE Shipping INTERNATIONAL via FedEx on orders over $200. Coupon Code: FXTL"一事,其實係Coupon個Page, 即
Ref: Earphone Solutions Coupons 一頁中, 公司是有標明 "Earphone Solutions coupon cannot be combined with price match and special quotes." 同 "Coupons are not allowed with special priced offers.", 而這次的大特價來說應該是算是Special Quotes/Special priced offers的,所以應該也是不能用的

至於有唔少人講到話Earphone Solutions覆返黎個態度唔係咁好, 其實小弟都叫過有師兄forward過佢地D email過黎,以Corporate email黎講小弟覺得佢地只係比較直接有條理地交代可行的方案, 即包括是加錢出International Shipping,或者覺得貴的話也可以直接同佢地講返Cancel Order等等, 就行文Style來說Earphone solutions其實並沒有恐嚇的成分, 而只是希望能直接解決問題所以提出方案而已
在Shipping方面也許有師兄覺得加19.99USD shipping係好唔合理既事,但其實Earphone Solutions個offer係寄FedEx Priority的話其實係算非常便宜的, 小弟就算是在美國USPS(US Postal Services)用普通Air Mail寄一小包包裹返香港連保險其實也已經超過了20USD, 如果要寄FedEx Priority用兩三日時間到香港的話更會過100USD, 所以可見Earphone Solutions是想盡量滿足客人的需要而希望提供大家也開心的解決方案, 並不是以此"坤"外國客人既錢; 以往小弟亦試過有其他國家既公司特價唔想做外國的話大多只是直接Cancel我的order然後就是說"No international sales"之說啊.....

而PayPal方面由於是店家主動Cancel的話一般是不會有於客人方面的手續費,或者是店家那邊會直接負責手續費的, 所以這個大可不必擔心這個問題

網購的時候不妨多研究一下一些各公司Special offer的詳情, 那麼就不會做成甚麼誤會起來大家唔開心都唔係太好了~
小弟多言, 望各路師兄體諒體諒, 但也希望各位明察事實的全部, 也希望各位能買到更多的心頭好呢~

評分

參與人數 1威望 +28 金錢 +28 收起 理由
hiyori + 28 + 28 實用知識!解答了版友疑問

查看全部評分

主修日系Audio產品及同人音樂~

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

update一下小弟既情況

經一輪筆戰之後,我個order已寄出左,等緊收貨
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

小爾 發表於 2013-10-5 02:37
小弟跟左呢個Post都有一段時間, 由於小弟自己都算有唔少外國既網購經驗所以都想出黎分享幾句  

...

感謝小爾兄用心而詳盡的回復,解答左我地眾多版友對free shipping的疑惑
少係外國網訂野真係好多野都唔熟難免多誤會,又學到野了,讚!
…coming soon…
當你知得愈多,就會感到自己知得愈少。
當你覺得沒必要再去知道,你也什麼都不知了

"…的工作其實頗容易。我們不用冒險,卻可佔據道德高地,肆意批評他人的作品甚至個人。我們喜歡鬧人,因為寫者痛快、讀者過癮,但我們最終不得不承認的一點是,人家付出了心力的『垃圾』,意義還是比我們的批評大得多"
- Adapted from 「五星級大鼠」(Ratatouille), credit to 「單刀橫傳的反思」-

星級玩家

patkwok 發表於 2013-10-5 09:01
update一下小弟既情況

經一輪筆戰之後,我個order已寄出左,等緊收貨

佢最後有無free到shipping俾你?

星級玩家

小爾 發表於 2013-10-5 02:37

...

多謝師兄咁詳細既分享

其實我見佢地之後有改到D字眼
例如會寫明free shipping within US (詳細唔記得左, 因為佢而家又改番...)
其實我估都係因為之前既字眼問題所以搞到好多誤會, 而佢地起碼肯改番網頁既字眼, 呢個係值得欣賞既做法

我自己今次係幫朋友訂, 其實最hard feeling係佢回覆果句:
"99% of our customers think the same"
其實唔知大家覺得點, 我就覺得呢句擺明有D寸嘴/晦氣既意思
最後我對號入座回覆番可能我就係果1%...哈哈