設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: yuppi

點解一個入會幾日未出過 post 既會員可以抽中

星級玩家

原來老婆真係好好用

星級玩家

知唔知衰呀?擺老婆上台!好心唔好咁核突肉酸啦……知醜嘅就退出以示公正!只懂狡辯掩飾!!

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

有勞wil兄解釋!

基本上除了自己有份搞的電玩區活動不會參加外,小弟一直也有參加post76舉辦的不同活動,並不認為不能用自己名義報名,而LX87我亦好早回帖說打算參賽,而參賽時亦睇過無任何條文阻止版主參加,當時亦收到不少版友加分支持,所以跟本不用特別使用其它人的身份參加!

因為比賽同期是電玩界TGS的大日子,小弟除了是post76電玩版主外,同時亦一直是另一香港知名電玩網站的版主,需要幫忙留意TGS的新聞,其中包括PS4等香港區的發售情況而作出相關報導,怕不能同時兼顧LX87的測試,所以最後決定不作參賽,但家中老細因為陪同我到友誠時有了解過LX87,所以佢亦決定自己參賽一試,而我並不認為我屋企人參賽有需要特別告知主辦單位,以免瓜田梨下,被誤會強迫大會要抽中她就更加水洗都唔清,所以一直都無特別出聲!

而係咪分身我亦在此再次解釋一下,首先,報名之初已經要提交個人資料,而入圍之後,亦要用身份證登記,分身之說係完全不成立的,加上我太太之前係Post76的活動都有幫手做點名等義務工作,好多版友都認得我地兩個,不少版友有時係街行過都會同我地打招呼,而比賽係要求參賽者現身試玩會,根本係無得呃人的,出席當日就會見到她以參賽者的身份分享使用經驗,而我太太同好多有出席過Post76活動的版友太太一樣,一直都無特別開一個account的,所以新登記account並不是什麼大不了的事情,沒有登記做會員但又參加post76會員活動的人亦不少,而桃公主呢個網名,我太太亦係其它網站使用超過十年,並不是臨時作出來的!

其實如果大家真的認為做76版主,可以得到任何著數,何不報名幫手呢?就算不做版主,每次活動都需要好多人手,先不說事前聯絡各個工作單位那些較繁複的工作,其實只係幫手先到會場打點,點名,掛banner,分禮品或宣傳單張,甚至係幫手看野,睇住d未用得著的器材,都好需要人手,甚至同歌手搞試聽會時,歌手需要買杯Coffee,都係版主親自落街買的

這裡是香港,你要怪我作為版主不願全家人都放棄參加一個人人都可參加的遊戲比賽,我無話可說,但請尊重每一個曾經為Post76付出的人及Post76一向歡迎任何人加入參與的精神,無論新手老手,有玩開的老會員,亦或新相識的玩家,都係一視同人的!

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
cheapching + 10 + 10 絕對認同
fungl + 10 + 10 絕對認同
michael + 10 + 10
kalok6 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

銀級玩家

米高得格拉屎

76-FC 綠翡翠勲章

hdconverter 發表於 2013-9-22 17:55
知唔知衰呀?擺老婆上台!好心唔好咁核突肉酸啦……知醜嘅就退出以示公正!只懂狡辯掩飾!! ...

一年先出一次POST,收皮啦,西網人成日攪事,你就真係唔知醜。

銀級玩家

米高得格拉屎

76-FC 綠翡翠勲章

阿定 發表於 2013-9-22 20:03
有勞wil兄解釋!

基本上除了自己有份搞的電玩區活動不會參加外,小弟一直也有參加post76舉辦的不同活動, ...

說得對,人人只想落井下石,跟本連版主是什麼角色都未知就爭著說話,抽水,表面就扮正義,實質就眼紅,當有事時一定跑出來幫手攪事,真的很悶。

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

michael 發表於 2013-9-23 08:18
說得對,人人只想落井下石,跟本連版主是什麼角色都未知就爭著說話,抽水,表面就扮正義,實質就眼紅,當 ...

由第一個阿定個post寫出嚟嘅語氣同平時唔同,到wilwil post錯link,再到影到零零碎碎嘅器材相,最後喺部LX87倒影見到疑似阿定身影, 我相信本來想避嫌先攪咁多嘢,可惜眼高手低越攪越衰。
Anthony Chan
AV Blog: avnewbie.com
Full Active 5.2.4 system
Sources: Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, AV Processor: Acurus Muse 16, Speakers: PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Ya

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

hdconverter 發表於 2013-9-22 06:04
做假!揾著數,益自己你個柒碌網真係當人柒碌!!掩飾!!!!!!

閣下除咗針對嘈交搞串之外, 唔知對POST76或對呢個世界有咩貢獻呢~~?? {:9_419:}

不論閣下係咩人係咩事, CHING你既言論並唔見得會得人支持或接受, 為搞事而搞事, 不如回去你自我既世界罷了~~!! {:9_423:}

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

每一個公開既場合, 每一件公開報名既活動, 總會有一啲人係得與失~~!! 作為一個網友, 小弟當初上POST76既時候只係想學下一啲影音知識, 真係純粹係咁多, 無諗過會有活動參加會有人同你吹水會有家訪會有人教你DIY, 今時今日得到既, 並唔係小瑟老WIL阿定九爺等等既版主比小弟(好多嘢佢地都未必識), 而係因為一個公開既平台 - POST76~~!! {:9_421:}

曾經幫過唔同公司搞promotion, 裡面都會有T&C去講返每次活動既限制, 每次既T&C都會因應唔同情況作出相應修改. POST76雖然只係一個forum, 一個由一條友成立, 然後周圍搵人義務幫吓手去運作既網站, 喺行政上小弟已經覺得比起一個"柴娃娃"網站嚟得認真. 但係每到"利"字當頭, 有人會有得失既時候, 自不然會有人會出聲, 因為出聲唔使比錢比力, 反之會令到無錢但出力既義務人士覺得好無癮. 要有一個好網站好難維持, 但要毀滅一個好網站實在太容易. 小弟只係希望大家對呢件事停一停, 諗一諗.... 為咩而反, 為咩理據而反, 為咩目的而反~~?? 當然, 各有各心事, 各位只能問心~~!!

小弟識定師兄係因為POST76, 更認識佢係因為GAME, 因為有時想買機買GAME都問吓呢位GAME壇老哥意見先~~!! 其實定CHING真係要做假, 我諗佢唔使用分身, 是旦喺另一forum搵個朋友都搞到, 況且以佢平時古惑聰明同玩咗咁耐forum, 斷唔會咁蠢比位大家入.

另外大家會諗POST76會唔會做假~~?? 其實真係要做假既話, 老WIL使乜搞咁多嘢~~?? 真係要做假既話, 小瑟不如去賣機好過搞網站~~?? 真係要做假既話, 小弟應該可以月月換機月月拎碟~~??

小弟唔係收咗錢話要出嚟支持POST76, so far咁耐以嚟幫POST76做咁多design都好似無收過小瑟錢(飯都好似無請過), 因為小弟知要run一個網站要洗幾多錢, 而有限既廣告收入又幫到幾多, 所以我想盡量幫POST76去維持, 只係因為我鍾意呢度, 呢度有嘢學, 呢度有好友吹水, 就係咁簡單~~!!

各位, 覺得有疑問去問清楚真係無問題, 但係純為搞事破壞, 咁閣下又得到啲咩~~?? 停一停, 諗一諗啦~~!!

P.S. 純為個人意見, 不喜勿插~~!!   

評分

參與人數 7威望 +450 金錢 +430 收起 理由
wil-wil + 200 + 200 絕對認同
fungl + 10 + 10 絕對認同
小瑟 + 200 + 200
小寶老豆 + 10 絕對認同
pac + 10 絕對認同
阿定 + 10 + 10 絕對認同
kungfutown5 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

銀級玩家

米高得格拉屎

76-FC 綠翡翠勲章

chhanthony 發表於 2013-9-23 10:55
有人愛利益亦有人愛虛榮,所取所需啫。

對,如同有人幫友人校機不收費,有人不成功不收費一樣,各有不同收費說法的。

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

ykluk 發表於 2013-9-23 11:02
每一個公開既場合, 每一件公開報名既活動, 總會有一啲人係得與失~~!! 作為一個網友, 小弟當初上POST76既時 ...

六爺高人高語,平時談笑風生,但到大是大非時便義正詞嚴, 其實與人與人之間的關係一樣,就算幾深交的朋友,平時嘻嘻哈哈,但到有利益衝突時便會現形.每件事必定會有人喜歡及不喜歡,可以各自表達議見,但人身攻擊小弟就不會認同.就如小弟不願做HTPC版主之類工作一樣,就是不想野是非,正所謂萬功不能補一過.到有一天出現少少問題的話就會萬夫所指,最後得到的又是甚麼?吃力不討好
如世界上沒有包容的話,就會出現很多如小弟的人,試問還有誰再為76做野呢?

評分

參與人數 3威望 +120 金錢 +120 收起 理由
wil-wil + 100 + 100 一定要加分
fungl + 10 + 10 一定要加分
ykluk + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分