設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: simon

[投影機/幕] From Future ....

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜  

1萬

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

你條嘢好靚呀  

鑽石玩家

好了 , 今日可以正正式式試0下條  QED Reference Silver Plated HDMI-SR Cable 2m ..
以小隻昏花老眼去睇 , 同最早之前0既 Panasonic rp-cdhg15 1.3a 2m (TV 42" PY800) 比較 , 嘩 ~ 分別好明顯喎 , 以熟悉0既 The Dark Knight 開埸果幕 , 之前整個畫面都有 d 粒粒蟲蟲晌度 (我最初以為套片本身係咁) 現在乾淨多了 , 顏色鮮艷0左 ; 立體感亦更出 。 我之用過 AQ-A 2M ; NEW QED Performance 2M , 畫面係有少許改善 , 但呢條 SR 就有明確0既分別 (晌以前我係唔相信數碼線會有咁明顯0既分別 ,010101 0者... 但佢真係比到我 )。
跟住我諗會唔會係  QED Qonduit MDH6 Mains Distribution Hub 0既功勞所至呢 ? 我轉左個電源去 MONITOR ACOUSTICS MA-1586F POWER FILTERS 度 , 但分別唔係好咁大 , 只係光 d d。  至於聲方面 , 因我之前攪個部十仔 , 所以聲方面係聽多0左0野 , 但我相信呢條 SR 線會有一定0既幫助 .....
以上係以小弟0既木耳濛眼去試 , 希望比到少少資料比各位師兄 , 報告完畢
TV:42PY800 / PROJECTER : Sony G70
AMP:Pioneer LX83 + MCLNTOSH MC7106
BDP : OPPO93/PS3/N3
STB:MTV 3000/5000
SF : AVANCE-EPSILON 910AV
SC : Klipsch C1  
SS : MK M4T
SUB : YAMAHA

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

HDMI 1.4 就嚟出........小弟暫時唔投資落 HDMI 住...........
羡慕師兄早買早享受........
在籠裡出生的鳥,認為飛翔是一種病。
Birds born in a cage think flying is an illness.
- Alejandro Jodorowski

鑽石玩家

HDMI 1.4 就嚟出........小弟暫時唔投資落 HDMI 住...........
羡慕師兄早買早享受........
Raphael 發表於 2009-8-8 17:25

其實呢個我都考慮0左一輪 , 見網上訂 hk$8xx , 香港鴨記 $1,8xx less 10% , 所以咪試下咁0羅 , 但效果好在好滿意 , 1.4 會係點呢 ?? 有機會平平地我諗我都會買來比較一下
TV:42PY800 / PROJECTER : Sony G70
AMP:Pioneer LX83 + MCLNTOSH MC7106
BDP : OPPO93/PS3/N3
STB:MTV 3000/5000
SF : AVANCE-EPSILON 910AV
SC : Klipsch C1  
SS : MK M4T
SUB : YAMAHA