設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 沙煞比

[【長命帖】] POST76 騎士團

關閉 [複製鏈接]

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

ilavbnm 發表於 2014-12-31 15:23
SIACD應該ok...不過又唔想用all in one...

呢部~~??!! {:9_433:}

http://www.atcloudspeakers.co.uk ... r-amplifiers/siacd/

好似2-3雞嘢....咁咪同luxman 505ux唔係差太遠, 仲要all-in-one, 抵喎~~!!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Hi all 騎士!!!  

Bye bye 2014, Wish u all have a HAPPY NEW YEAR 2015  
Enjoy Music, Enjoy Life!!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

ykluk 發表於 2014-12-31 15:28
呢部~~??!!  

http://www.atcloudspeakers.co.uk/hi-fi/electronics/power-amplifiers/siacd/

係哩件呀...哩件推SCM7應該無問題
不過...幾皮野買部all in one真係好難出手...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

ilavbnm 發表於 2014-12-31 18:04
係哩件呀...哩件推SCM7應該無問題
不過...幾皮野買部all in one真係好難出手...  ...

AB class 100W雖然睇落唔算好很勁, 不過我估ATC出得唔會連SCM7都推唔到既~~!! {:9_423:}

如果你心目中已經睇啱咗luxman 505ux或者yamaha就去馬啦, 咁多人買SCM7唔通個個都有幾百W後級咩....{:9_422:} 505ux又係100W應該都OK既~~!!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

ykluk 發表於 2014-12-31 18:18
AB class 100W雖然睇落唔算好很勁, 不過我估ATC出得唔會連SCM7都推唔到既~~!!  

如果你心目中 ...

同廠出得...點都要推得起自己D喇叭卦
而且ATC一向都有主動式喇叭...所以我唔擔心佢做AMP嘅能力
不過就唔想要ALL IN ONE
至於其他選擇...我比D圖老細睇過
1.金仔E260
2.LUXMAN L505UX
3.YAMAHA AS2000
老細一野就話金仔靚仔D...依家15 16中
我希望過農曆年前可以決定到
依家努力做功課中...

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

3萬

白鑽玩家

ilavbnm 發表於 2014-12-31 18:28
同廠出得...點都要推得起自己D喇叭卦
而且ATC一向都有主動式喇叭...所以我唔擔心佢做AMP嘅能力
不過就唔 ...

睇spec就以金仔E260最少力水, 金仔聲音係唔錯, 但我會比較驚佢配ATC就慢+慢, 除非你有試過OK, 唔係就真係有啲驚.....

luxman同yamaha就力水好啲, yamaha話有120W, 減少少都有100W既. 況且以線路同用料計A-S2000既C/P值最高, 全平衡輸出無得頂, 又有phono啱晒你用~~!! {:9_423:}

比我揀, 有錢又想第時升級二手價高啲就LUXMAN L505UX, 想心情好啲玩C/P值就YAMAHA AS2000~~!!

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ilavbnm 發表於 2014-12-31 13:14
超...你買唔起咩...你個大地主
是但放幅地出o黎都食過世啦...

我而家仲儲緊錢.....如果順利既話可能 2015年年尾有機會買到 s300i 既
【苦盡甘來】

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

ykluk 發表於 2014-12-31 18:38
睇spec就以金仔E260最少力水, 金仔聲音係唔錯, 但我會比較驚佢配ATC就慢+慢, 除非你有試過OK, 唔係就真係 ...

講抵玩...YAMAHA的確幾吸引...
我應該1月中打後會有時間...可以去聽下以上幾部機
希望可以快d開箱啦...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

keke323 發表於 2014-12-31 21:11
我而家仲儲緊錢.....如果順利既話可能 2015年年尾有機會買到 s300i 既   ...

我哩d窮鬼都豁出去啦...你個大地主咪扮窮啦...{:9_436:}
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

ilavbnm 發表於 2014-12-31 22:35
我哩d窮鬼都豁出去啦...你個大地主咪扮窮啦...

你唔好又擾亂觀眾視線啦
我的確係儲緊錢買 S300I
【苦盡甘來】